Personer
Minutter
Ingredienser
- 450 g kyllingemedister
- 1 broccoli
- 1½ dl fromage frais
- 1½ spsk. balsamicoeddike
- 4 spsk. jumborosiner
- 2 spsk. kerner/frø – f.eks. græskarkerner eller solsikkekerner
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes broccolisalat og ovnstegt medister
- Rist kernerne på en tør pande.
- Del broccolien i meget små, fine buketter, skyl dem.
- Bland fromage frais og balsamicoeddike.
- Smag til med salt og peber.
- Bland broccoli, rosiner og kerner i.
- Lad salaten trække i køleskab i ½-1 time.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Læg medisterpølsen på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i den opvarmede ovn.
- Steg pølsen i 20-25 minutter, til den er gennemstegt. Vend efter 10-12 minutter.
- Skal du have kartofler til, så lav dem evt. i ovnen sammen med medisteren, og spar lidt på el-regningen.
Husk, at du kan bruge broccolistokken til en sund kødsovs, hvor du får lidt grønt i dem, der ellers går uden om de sunde grøntsager. Blend/hak den, og bland den i farsen. Eller i frikadeller. Du kan også bruge broccolistokken i suppe – som skal blendes eller til bouillon sammen med andre rester fra grøntsager.
Rester af medisterpølsen kan bruges til frokost i morgen, eller den kan varmes til denne ret, som kan bruges til aftensmad i morgen, den kan også kommes på pizza eller fryses ned.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 1 time inkl. trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1224/292 - Energifordeling:
Protein: 38 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 33 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 385/92
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g