Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 røget medister
- 1½ spsk. dijonsennep
- 90 g fast gedeost
- 1 tomat
- 1 løg
- 1 portion kartoffelmos – nok til 3 personer
- 100 g bacon
- Salt
- Peber
Tilbehør
Sådan tilberedes falukorv med ost og tomat
- Tænd ovnen på 180° C – gerne med grill.
- Fjern skindet på pølsen.
- Skær pølsen halvt igennem i 1-1½ cm tykkelse.
- Smør pølsen med sennep, og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Skær ost og tomat i skiver.
- Sæt skiftevis en skive ost og en skive tomat i revnerne.
- Hold ringen sammen med lidt stanniol.
- Fyld kartoffelmos inden i ringen.
- Pil, og hak løget, og drys det ud over kartoffelmosen.
- Sæt hele herligheden i ovnen i ca. 40 minutter.
- Rist imens bacontern på en pande, til de er sprøde.
- Fordel baconen oven på kartoffelmos og pølse fem minutter før, den er færdig.
- Servér med rysteribs, syltetøj – f.eks. grevindesyltetøj – eller lignende og en rest brun sovs.
Falukorv er som nævnt svensk. En svensk pølse, der har sit navn fra Falun kobberminen, hvor man brugte reb snoet af oksehud til at hejse kobbermalm op. Kødet fra disse okser blev saltet og røget. I 1500-1600-tallet lærte tyskerne – der havde stor indflydelse ved minen – svenskerne at lave pølser af det røgede kød. Hvor slut-n’et (Falun) er blevet af, det melder historien ikke noget om.
Traditionelt er Falupølsen kroget – ligesom vores røgede medister – men for nylig er de også begyndt at blive fremstillet lige. Den svenske forbruger foretrækker dog den krogede.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2414/575 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 50 %
Kulhydrat: 35 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 552/132
Protein: 5 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 11 g