Denne omelet mætter lige så godt som en æggekage, men den er også lidt fed pga. gedeosten og de forholdsvis mange æg.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2783/663
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    446/106
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 6 bagekartofler
  • 6 porrer
  • 60 g blød, skærefast gedeost
  • 11 æg
  • 12 forårsløg
  • ½ rød chilipeber
  • 1 tsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 naanbrød, 520 g
  • 6 tomater

Sådan tilberedes middagsomelet med gedeost:

  1. Skræl bagekartoflerne, og skær dem i små tern.
  2. Kog dem møre i letsaltet vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  3. Skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver.
  4. Hak chilien fint.
  5. Pisk æggene sammen, og krydr med salt og peber.
  6. Vend kartofler, chili og porrer i.
  7. Opvarm en pande smurt med olie, og hæld æggemassen på panden.
  8. Hak/smuldr gedeosten, og fordel den over æggemassen.
  9. Lad æggekagen stege til den næsten har sat sig.
  10. Skru ned til meget lav varme, og lad æggekagen stege færdig under låg i ca. 10 minutter.
  11. Skyl forårsløgene.
  12. Skær/klip den grønne del i skiver, og selve løget på langs i 3-4 stykker.
  13. Fordel forårsløgene på den færdige æggekage. Drys med peber.
  14. Servér med tomatbåde og naanbrød.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Farmor: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!