Skift de sædvanlige pølser ud med kalkun- eller kyllingepølser… Måske det så skal hedde Dansk pølseret?

  • Kategori:
    Hovedret
  • Antal:
    4 personer
  • Tilberedning:
    45 minutter
  • Fryseegnet:
    Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2005/477
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold
    pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 388/92
    Protein: 6 %
    Fedt:
     3 %
    Kulhydrat: 11 %

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 3 løg
  • 10 kyllinge-pølser
  • 3 tsk. paprika
  • 4 dl mælk
  • 1 stor dåse tomatpasta
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 bdt. purløg

Sådan tilberedes svensk pølseret:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kom dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker. Tilsæt salt, og lad dem koge, til de er møre.
  2. Pil løgene, og skær dem i tern. Svits dem i margarinen, til de er gyldne (ca. 5 minutter).
  3. Skær pølserne i tykke skiver (ca. 2 cm), og lad dem svitse med et øjeblik.
  4. Drys paprika over, og bland det hele godt.
  5. Skru ned for varmen, og tilsæt de kogte kartofler, mælk, tomatpasta, salt og peber.
  6. Bland det hele godt sammen, og lad retten snurre 10-15 minutter, til retten er jævnet lidt af kartoflerne.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 ud af 5 point Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 ud af 5 point Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 ud af 5 point
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!