Skift de sædvanlige pølser ud med kalkun- eller kyllingepølser… Måske det så skal hedde Dansk pølseret?
- Kategori:
Hovedret - Antal:
4 personer - Tilberedning:
45 minutter - Fryseegnet:
Ja - Pr. person:
KJ/Kcal: 2005/477 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold
pr. 100 g:
KJ/Kcal: 388/92
Protein: 6 %
Fedt: 3 %
Kulhydrat: 11 %
Ingredienser:
- 1 kg kartofler
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 3 løg
- 10 kyllinge-pølser
- 3 tsk. paprika
- 4 dl mælk
- 1 stor dåse tomatpasta
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 bdt. purløg
Sådan tilberedes svensk pølseret:
- Skræl kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kom dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker. Tilsæt salt, og lad dem koge, til de er møre.
- Pil løgene, og skær dem i tern. Svits dem i margarinen, til de er gyldne (ca. 5 minutter).
- Skær pølserne i tykke skiver (ca. 2 cm), og lad dem svitse med et øjeblik.
- Drys paprika over, og bland det hele godt.
- Skru ned for varmen, og tilsæt de kogte kartofler, mælk, tomatpasta, salt og peber.
- Bland det hele godt sammen, og lad retten snurre 10-15 minutter, til retten er jævnet lidt af kartoflerne.
Dommen:
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Skær pølser og løg i mindre stykker.
- Brun løg.
- Tilsæt pølserne.
- Tilsæt paprika.
- Tilsæt tomatpasta og mælk.
- Tilsæt kartofler.
- Lad det hele simre.
- Drys med purløg.
Lækkert!