At kalde retten for ”gedebøf” er nok lidt af en tilsnigelse, da bøffen jo er lavet af hakket oksekød. Men gedeosten giver nu retten en dejlig smag af bede.

Personer

Minutter

Hvor ”stærk” gedeosten skal være, er en smagssag. Du kan også bruge andre grøntsager end asparges som tilbehør, f.eks. vil karotter være lækkert, eller stegte gulerødder eller en stegt tomat. Estragonen skal være frisk til denne ret.

Det skal du bruge til 4 bøffer med gedeost og kartoffelmosen

  • 400 g mager, hakket oksekød
  • 3 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. kapers
  • 1 æggehvide
  • 100 g gedeost
  • 1 kg kartofler
  • 1 bundt estragon
  • 1 dl minimælk
  • 3 skalotteløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 dl kaffefløde, 9 %
  • 1 dl fromage frais 0,1 %
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 8 aspargeser
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes bøf og ost samt kartoffelmosen:

  1. Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Hak kapers fint.
  4. Bland det hakkede oksekød med 1½ spsk. sennep, de hakkede kapers og æggehvide, salt og peber.
  5. Del farsen i otte dele, form dem til flade bøffer, og brun dem på en tør pande (evt. grillpande).
  6. Læg de fire bøffer på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Fordel gedeosten på de fire bøffer, og læg de fire sidste bøffer oven på.
  8. Krydr med salt og peber.
  9. Sæt dem i ovnen i 10 minutter, til bøfferne er stegt.
  10. Hak estragonen fint.

Tilbage til kartoffelmosen

  1. Mos de kogte kartofler.
  2. Bland estragonen på nær ½ skefuld i mosen.
  3. Rør mælk i mosen, til den har den rette konsistens.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Pil, og hak skalotteløgene, og svits dem i olien sammen med senneppen.
  6. Rør fromage frais, fløde og majsstivelse sammen, og rør det i de svitsede løg.
  7. Varm op til kogepunktet, og smag til med den sidste halve skefuld estragon, salt og peber.
  8. Skyl asparges, og skær den nederste grove del af.
  9. Læg dem i kogende vand i 2-3 minutter, hvorefter de tages op og drypper af.
  10. Bred kartoffelmosen ud på tallerkenen, og lav en lille fordybning i midten.
  11. Hæld lidt sovs over.
  12. Læg bøffen i fordybningen sammen med 2-3 asparges.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2119/505
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     418/99
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!