Havbars – også kaldet havbras – er en mager fisk og kan erstattes af andre magre fisk. Men er det overhovedet muligt for dig at få fat i en havbars, skal du unde dig selv det. Havbarsen smager nemlig utroligt delikat.

Personer

Minutter

I denne opskrift tilbereder jeg havbrasen hel i ovnen. Dertil serveres en super lækker abrikossovs og grøn salat. Denne ret er nok ikke særlig børnevenlig, da det kan være svært at få fjernet alle benene, når fiske tilberedes hel. Men lad os nu ikke male Fanden på væggen, men bare nyde den lækre ret. Evt. kan du læse min artikel om, hvordan du får kræsne børn til at spise maden.

Ingredienser

  • 450 g gulerødder
  • 450 g knoldselleri
  • 5 æg
  • 3 spsk. mel
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 600 g hel renset havbars
  • 1 citron – usprøjtet
  • 2½ dl hvidvin
  • 1 løg
  • 8 tørrede abrikoser
  • 1 spsk. karry
  • 1 dl vand
  • 3 dl madlavningsfløde, 4 %
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes havbars med rösti af gulerødder og selleri

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skræl gulerødder og selleri, riv dem groft, og læg dem på et viskestykke. Drys med salt, og lad dem ligge i 10 minutter.
  3. Fjern imens evt. skæl på havbarsen, og dup den tør med et stykke fra køkkenrullen. Krydr med salt og peber ind- og udvendigt.
  4. Saml nu hjørnerne på viskestykket med rodfrugterne, og sno dem rundt, til al væde er presset fra. Læg rodfrugterne i en skål, og rør dem sammen med æg, mel og lidt peber.
  5. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og pensl med olie.
  6. Bred rodfrugtemassen ud på papiret til én stor, rund rösti, som er ca. 1 cm tyk. Pensl med olie.
  7. Sæt röstien i ovnen i 30-40 minutter, til den er gylden og mør.
  8. Skær citronen i grove stykker.
  9. Læg havbarsen i et ovnfast fad penslet med olie, og læg citronstykkerne ind i den. Pensl også med olie uden på fisken.
  10. Sæt fisken i ovnen sammen med röstien i et kvarters tid, tilsæt herefter hvidvinen, og bag videre i 10 minutter, til fisken er mør.
  11. Hak løget fint, og skær – eller klip – abrikoserne i små tern.
  12. Svits løgene i lidt olie, til de er gennemsigtige, tilsæt abrikosternene og karry, og rist videre i et par minutter.
  13. Tilsæt vandet, og lad det hele simre uden låg, til vandet er næsten væk.
  14. Tilsæt fløden, blend, og smag til med salt og peber, og lad sovsen simre, til den har en passende konsistens.
  15. Servér med snittet grøn salat.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2263/539
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 36 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     384/83
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 6 g

Andre opskrifter rösti

Röst-rødspætteburger med passionsdip
Sprøde kartoffelrösti surprice
Rösti med fetasalat
Grillet lammesteak med ferskner, rucolasalat og rösti

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Havbars med rösti af gulerødder og selleri
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)