Denne pasta og kødsovs uden kød er en af de retter man slet ikke lægger mærke til “mangler” kød. Den smager skønt og er dejligt mættende. Og så er den sund.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2082/496
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     10 %
    Kulhydrat: 74 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    318/76
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 1 ds. flåede tomater
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tørret chilipeber
  • 2 løg
  • 1 spsk. olie
  • 300 g grønne bønner
  • 400 g champignoner
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Spidskommen
  • Tørret oregano
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g pasta

Sådan tilberedes pasta og kødsovs uden kød:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  2. Pil og hak hvidløgene fint.
  3. Pil og skær løget i halve ringe.
  4. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  5. Fjern kernerne fra chilien, og hak chilien.
  6. Svits løgene og chilien i olien.
  7. Svits champignonerne med nogle minutter, når løgene er bløde – ikke brune.
  8. Tilsæt tomater og bouillon.
  9. Lad det simre i 5-10 minutter.
  10. Kom bønnerne i, og lad retten simre endnu 5 minutter.
  11. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand.
  12. Smag til med spidskommen, oregano, salt og peber.
  13. Servér med pasta.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!