Nem og hurtig kødsovs. Der kan sagtens anvendes flæskefars i stedet. Kødsovsen kan bruges i pirogger, pandekager, tacoskaller eller sågar på pizzaen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- KJ/Kcal: 2399/571
- Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 450/107
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 2 løg
- ½ rød chilipeber
- 2 tsk. karry
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 400 g pasta
Sådan tilberedes pasta med hverdagskødsovs:
- Svits farsen i en gryde, til det skiller og har skiftet farve.
- Pil og hak løg.
- Pil og pres hvidløg.
- Svits løg og hvidløg sammen med kødet, til løgene er klare.
- Skræl og riv gulerødderne.
- Tilsæt karry, hakket chili uden kerner, gulerødder og tomater til retten, og lad det hele simre for svag varme i ca. ½ time.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Smag kødsovsen til med salt og peber.
Dommen:
- Klargør løg, hvidløg og chili.
- Svits kød og løg.
- Tilsæt revne gulerødder…
- …og flåede tomater.