Nem og hurtig kødsovs. Der kan sagtens anvendes flæskefars i stedet. Kødsovsen kan bruges i pirogger, pandekager, tacoskaller eller sågar på pizzaen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • KJ/Kcal: 2399/571
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     12 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    450/107
    Protein: 7 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • 2 løg
  • ½ rød chilipeber
  • 2 tsk. karry
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  •  400 g pasta

Sådan tilberedes pasta med hverdagskødsovs:

  1. Svits farsen i en gryde, til det skiller og har skiftet farve.
  2. Pil og hak løg.
  3. Pil og pres hvidløg.
  4. Svits løg og hvidløg sammen med kødet, til løgene er klare.
  5. Skræl og riv gulerødderne.
  6. Tilsæt karry, hakket chili uden kerner, gulerødder og tomater til retten, og lad det hele simre for svag varme i ca. ½ time.
  7. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  8. Smag kødsovsen til med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!