Røræg er ikke raketvidenskab, men det er der jo reelt set ikke noget, der er – ud over raketvidenskab … Alt er nemt, når man ved, hvordan man gør. Og røræg er i særdeleshed nemt og hurtigt at lave. Så frem med panden: 1-2-3 RØR!

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 æggehvider – hvis du f.eks. har nogen til overs fra mayonnaise
  • 1 helt æg
  • 4 spsk. mælk
  • 1 tsk. stegemargarine
  • Evt. krydderurter – f.eks. purløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 skiver rugbrød
  • Evt. et drys grønt – purløg, dild, karse eller lignende

Sådan tilberedes røræg:

  1. Slå æggehvider, æg og mælk sammen med et piskeris eller en gaffel i en lille skål eller dyb tallerken.
  2. Krydr med salt og peber og evt. hakket eller klippet grønt.
  3. Smelt margarinen på en stegepande, og hæld æggemassen på.
  4. Lad det lige netop stivne – det må ikke tage farve – og vend det derpå rundt med store armbevægelse med en paletkniv, -spade eller lignende.
  5. Tag panden af varmen, når æggemassen er stivnet, og lad den lige stå lidt, så røræggen sætter sig helt.
  6. Servér på rugbrød, og giv evt. et gavmildt drys grønt.

Æggeblommer kan f.eks. bruges til pariserbøf, hvis du ikke ødelægger blommen. Æggeblommer kan selvfølgelig også bruges i bagværk, mayonnaise eller æggesnaps, som er æggeblomme pisket med sukker. Og nej, der er ikke risiko for salmonella, hvis du bruger danske æg.

Hvis du vil have en bestemt “form” på din røræg, så kom den i en beholder med den form, som du ønsker – rund, kvadratisk eller hvad du ønsker – pres den godt sammen, og sæt den i køleskabet, til den er kold, så kan den godt holde formen. Dog ikke helt så godt som æggestand – æg og mælk tilberedt i vandbad.

Røræg i ovn

Skal du bruge en stor portion røræg, kan det være en stor fordel at tilberede den i ovnen.

  1. Tænd ovnen på 125° C.
  2. Gang opskriften ovenfor op, så den passer til det antal personer, du skal lave røræg til.
  3. Hæld æggemassen i et ovnfast fad – smør evt. med lidt stegemargarine inden.
  4. Sæt fadet i ovnen, og bag til røræggen er blevet fast – afhænger af mængde.
  5. Møv rundt med en paletkniv eller lignende med jævne mellemrum.

Røræg i mikroovn

Æg og mikroovn er normalt en uhensigtsmæssig kombination. Men kun så længe ægget er i skallen. For røræg kan du sagtens lave i mikroovnen.

  1. Smelt ½ spsk. margarine i en lille skål.
  2. Bland æggehvider, æg og mælk som før, og krydr med salt og peber.
  3. Sæt skålen i mikroovnen i et minut ved 750 W.
  4. Tag skålen ud, og rør den allerede stivnede æggemasse godt. Rør den ind mod midten af skålen.
  5. Sæt den tilbage i mikroovnen i atter et minuts tid ved 750 W, til konsistensen er blød og cremet.

Jo flere æg du bruger i din røræg, jo længere tid skal den have i mikroovnen.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 5 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     453/108
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     560/134
    Protein: 8 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 16 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!