Røræg er ikke raketvidenskab, men det er der jo reelt set ikke noget, der er – ud over raketvidenskab … Alt er nemt, når man ved, hvordan man gør. Og røræg er i særdeleshed nemt og hurtigt at lave. Så frem med panden: 1-2-3 RØR!
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 æggehvider – hvis du f.eks. har nogen til overs fra mayonnaise
- 1 helt æg
- 4 spsk. mælk
- 1 tsk. stegemargarine
- Evt. krydderurter – f.eks. purløg
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 skiver rugbrød
- Evt. et drys grønt – purløg, dild, karse eller lignende
Sådan tilberedes røræg:
- Slå æggehvider, æg og mælk sammen med et piskeris eller en gaffel i en lille skål eller dyb tallerken.
- Krydr med salt og peber og evt. hakket eller klippet grønt.
- Smelt margarinen på en stegepande, og hæld æggemassen på.
- Lad det lige netop stivne – det må ikke tage farve – og vend det derpå rundt med store armbevægelse med en paletkniv, -spade eller lignende.
- Tag panden af varmen, når æggemassen er stivnet, og lad den lige stå lidt, så røræggen sætter sig helt.
- Servér på rugbrød, og giv evt. et gavmildt drys grønt.
Røræg i ovn
Skal du bruge en stor portion røræg, kan det være en stor fordel at tilberede den i ovnen.
- Tænd ovnen på 125° C.
- Gang opskriften ovenfor op, så den passer til det antal personer, du skal lave røræg til.
- Hæld æggemassen i et ovnfast fad – smør evt. med lidt stegemargarine inden.
- Sæt fadet i ovnen, og bag til røræggen er blevet fast – afhænger af mængde.
- Møv rundt med en paletkniv eller lignende med jævne mellemrum.
Røræg i mikroovn
Æg og mikroovn er normalt en uhensigtsmæssig kombination. Men kun så længe ægget er i skallen. For røræg kan du sagtens lave i mikroovnen.
- Smelt ½ spsk. margarine i en lille skål.
- Bland æggehvider, æg og mælk som før, og krydr med salt og peber.
- Sæt skålen i mikroovnen i et minut ved 750 W.
- Tag skålen ud, og rør den allerede stivnede æggemasse godt. Rør den ind mod midten af skålen.
- Sæt den tilbage i mikroovnen i atter et minuts tid ved 750 W, til konsistensen er blød og cremet.
Jo flere æg du bruger i din røræg, jo længere tid skal den have i mikroovnen.
- Kategori: Frokost
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 5 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 453/108 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 560/134
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 16 g
Trackbacks / Pingbacks