Mørt kød, god sauce og en gang ris, så er vi kørende. Velsmagende koteletter med legeret champignonsauce er rimeligt nemt og hurtigt. 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 4 koteletter
  • 2 dl + 2 spsk. tør hvidvin
  • 6 peberkorn
  • Skal af ½ citron
  • 1 kvist rosmarin
  • 300 g champignoner
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 4 dl bouillon/nedkogt siet marinade
  • 1 spsk. majsstivelse udrørt i ½-1 dl koldt vand
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes koteletter med legeret champignonsauce

  1. Bland en marinade af 2 dl vin, peberkorn, salt, citronskal og rosmarin.
  2. Læg koteletterne i marinaden, og lad dem trække – gerne natten over.
  3. Tænd ovnen på 225° C.
  4. Tag koteletterne op af marinaden. Brun koteletterne på alle sider på en pande uden fedtstof. Krydr med salt og peber.
  5. Sæt panden i ovnen – tilsæt evt. lidt af marinaden – og lad dem stege færdig – 15-30 minutter afhængig af tykkelse.
  6. Kog risene efter anvisningen på posen.
  7. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  8. Varm margarinen, og damp champignonerne heri et øjeblik.
  9. Hæld 4 dl væde (marinade og bouillon) ved, og kog svampene under låg ved svag varme 7-8 minutter.
  10. Tag champignonerne op.
  11. Jævn sovsen med majsstivelse, og kog saucen godt igennem.
  12. Pisk æggeblommerne med citronsaft og hvidvin og legér saucen hermed.
  13. Tilsæt svampene, og smag saucen til.
  14. Husk at legeret champignonsauce ikke må koge, efter den er legeret.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter + trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2303/548
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    593/141
    Protein: 7 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 17 g

Opskrifter med æggehvider

Fiskefrikadeller med hvide bønner i tomatsacue

Fiskefrikadeller med hvide bønner i tomatsacue

Farsfad med rodfrugter

Farsfad med rodfrugter

Ostefladbrød

Ostefladbrød

Pekingsuppe

Pekingsuppe

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Koteletter med legeret champignonsauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)