Mørt kød, god sauce og en gang ris, så er vi kørende. Velsmagende koteletter med legeret champignonsauce er rimeligt nemt og hurtigt. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter + trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2303/548
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 48 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    593/141
    Protein: 7 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 4 koteletter
  • 2 dl + 2 spsk. tør hvidvin
  • 6 peberkorn
  • Skal af ½ citron
  • 1 kvist rosmarin
  • 300 g champignoner
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 4 dl bouillon/nedkogt siet marinade
  • 1 spsk. majsstivelse udrørt i ½-1 dl koldt vand
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes koteletter med legeret champignonsauce:

  1. Bland en marinade af 2 dl vin, peberkorn, salt, citronskal og rosmarin.
  2. Læg koteletterne i marinaden, og lad dem trække – gerne natten over.
  3. Tænd ovnen på 225° C.
  4. Tag koteletterne op af marinaden. Brun koteletterne på alle sider på en pande uden fedtstof. Krydr med salt og peber.
  5. Sæt panden i ovnen – tilsæt evt. lidt af marinaden – og lad dem stege færdig – 15-30 minutter afhængig af tykkelse.
  6. Kog risene efter anvisningen på posen.
  7. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  8. Varm margarinen, og damp champignonerne heri et øjeblik.
  9. Hæld 4 dl væde (marinade og bouillon) ved, og kog svampene under låg ved svag varme 7-8 minutter.
  10. Tag champignonerne op.
  11. Jævn sovsen med majsstivelse, og kog saucen godt igennem.
  12. Pisk æggeblommerne med citronsaft og hvidvin og legér saucen hermed.
  13. Tilsæt svampene, og smag saucen til.
  14. Husk at legeret champignonsauce ikke må koge, efter den er legeret.

Dommen:

Elisabeth:  3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!