Så er der serveret! En lækker pariserbøf med et lidt anderledes tilbehør. Grøntsagerne skal ikke være møre, der skal stadig være bid i dem. Hvis blomkål og broccoli er delt i lige store stykker, er de færdige samtidig.

Der er ikke længere nogen grund – og har ikke været det i lang tid – til at være salmonellaforskrækket, når det drejer sig om rå æg, hvis du køber danske rå æg. Salmonella er så godt som udryddet i danske æg. Dog bør du ikke give rå æg til små børn, gamle svagelige eller syge. Så på med den rå æggeblomme på denne lækre pariserbøf. Pariserbøf med syrlige grøntsager kan sagtens tilberedes på grillen, det bliver den bestemt ikke ringere af.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2066/492
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 38 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 371/88
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 2 blomkål
  • 1½ broccoli
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1½ dl eddike
  • 1½ dl vand
  • 750 g mager oksefars
  • 1 salathoved
  • 6 skiver groft landbrød
  • 6 æggeblommer
  • 2 peberfrugter
  • 1 løg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pariserbøf med syrlige grøntsager:

  1. Bland sukker, eddike og vand, og kog det op.
  2. Del blomkål og broccoli i små buketter, og læg det i den kogende lage.
  3. Læg låg på, og lad det koge op.
  4. Form kødet til bøffer, og brun og steg dem på en fedtfri pande.
  5. Drys med salt og peber.
  6. Pil og hak løg, og skyl og hak peberfrugt.
  7. Rist brødet på en brødrister, og læg et stykke på hver tallerken.
  8. Læg salatblad på, og læg bøfferne ovenpå.
  9. Læg æggeblomme på bøffen og lidt rå løg rundt om.
  10. Servér den færdige pariserbøf med de syrlige grøntsager og rød peber.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!