En god gammeldags bøf med et nyt og lækkert alternativ til de sædvanlige syltede rødbeder – nemlig råsyltede rødbeder.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja, bøfferne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2549/607 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 468/112
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 400 g mager oksefars
- 2 1/3 spsk. olie
- 850 g melede kartofler
- 3 rødbeder
- 1½ spsk. balsamicoeddike
- 1½ spsk. honning
- 6 kviste timian
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bøf med råsyltede rødbeder og grove kartoffelfritter:
- Tænd ovnen på 220° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke stave/både.
- Vend dem i 1 2/3 spsk. olie, salt, peber og timian.
- Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og gyldne.
- Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver – f.eks. på et mandolinjern.
- Rør balsamico og honning sammen, og vend rødbedeskiverne i.
- Form farsen til 3 bøffer, og steg dem i resten af olien på en varm pande, til de er gennemstegte.
- Krydr med salt og peber.
Dommen: