En god gammeldags bøf med et nyt og lækkert alternativ til de sædvanlige syltede rødbeder – nemlig råsyltede rødbeder.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja, bøfferne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2549/607
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     468/112
    Protein: 6 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 400 g mager oksefars
  • 2 1/3 spsk. olie
  • 850 g melede kartofler
  • 3 rødbeder
  • 1½ spsk. balsamicoeddike
  • 1½ spsk. honning
  • 6 kviste timian
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes bøf med råsyltede rødbeder og grove kartoffelfritter:

  1. Tænd ovnen på 220° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke stave/både.
  3. Vend dem i 1 2/3 spsk. olie, salt, peber og timian.
  4. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og gyldne.
  5. Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver – f.eks. på et mandolinjern.
  6. Rør balsamico og honning sammen, og vend rødbedeskiverne i.
  7. Form farsen til 3 bøffer, og steg dem i resten af olien på en varm pande, til de er gennemstegte.
  8. Krydr med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!