En lækker, mættende mos med masser af smag i. Og “smørret” på toppen… ja, jeg tænker jo straks på sommer og grillvejr, hvor jeg ikke kunne drømme om en rigtig grillaften uden at servere kryddersmør.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1589/378 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 6430/103
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 400 g kuller filet royal
- 3 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- ½ bdt. purløg
- 2 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
- 4 bagekartofler
- 40 g stege- elle bordmargarine
- 2 æggeblommer
- Skal af 1 citron
- 2 spsk. rugmel
- ½ bdt. persille
- 2 spsk. friskrevet peberrod
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes Filet royal med mos og krydder”smør”:
- Skræl gulerødder og kartofler, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand sammen med resten 1½ fed hvidløg.
- Hak persille og purløg fint, og rør halvdelen af purløgene sammen med persillen, margarine, ½ fed presset hvidløg, salt og peber til en ensartet krydder”smør”.
- Form smørrelsen til en pølse i et stykke bagepapir, og læg det på køl (evt. i fryseren) indtil brug.
- Bland resten af purløgene med revet skal fra citronen.
- Tilsæt friskrevet peberrod.
- Skær fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.
- Paner den ene side (der hvor skindet har siddet) med rugmel.
- Steg dem på en pande med rugmelssiden nedad ved moderat varme i ca. 7-8 minutter (steges kun på rugmelssiden) i lidt olie.
- Lad fisken trække lidt inden servering.
- Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem sammen til en lind mos.
- Varm mosen op, tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber.
- Tag mosen af varmen, og rør æggeblommerne i
- Tilsættes citronskal, purløg og peberrod lige inden servering.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
&bnbsp;
- Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem med hvidløg.
- Bland margarine med krydderurter og hvidløg.
- Rør godt rundt.
- Rul det i bagepapir.
- Krydr fisken.
- Paner den ene side i rugmel.
- Steg dem på en pande i lidt ole.
- Bland purløg, peberrod og citronskal.
- Mos kartofler, gulerødder og hvidløg.
- Tilsæt æggeblommer.
- Tilsæt peberrodsblandingen.