Filet royal med mos og krydder”smør” består af paneret stegt kuller filet roayl og en lækker, mættende mos med masser af smag i. Og “smørret” på toppen … ja, jeg tænker jo straks på sommer og grillvejr, hvor jeg ikke kunne drømme om en rigtig grillaften uden at servere kryddersmør.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 400 g kuller filet royal
- 3 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- ½ bdt. purløg
- 2 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
- 4 bagekartofler
- 40 g stege- elle bordmargarine
- 2 æggeblommer
- Skal af 1 citron
- 2 spsk. rugmel
- ½ bdt. persille
- 2 spsk. friskrevet peberrod
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes filet royal med mos og krydder”smør”
- Skræl gulerødder og kartofler, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand sammen med resten 1½ fed hvidløg.
- Hak persille og purløg fint, og rør halvdelen af purløgene sammen med persillen, margarine, ½ fed presset hvidløg, salt og peber til en ensartet krydder”smør”.
- Form smørrelsen til en pølse i et stykke bagepapir, og læg det på køl (evt. i fryseren) indtil brug.
- Bland resten af purløgene med revet skal fra citronen.
- Tilsæt friskrevet peberrod.
- Skær fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.
- Paner den ene side (der hvor skindet har siddet) med rugmel.
- Steg dem på en pande med rugmelssiden nedad ved moderat varme i ca. 7-8 minutter (steges kun på rugmelssiden) i lidt olie.
- Lad fisken trække lidt inden servering.
- Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem sammen til en lind mos.
- Varm mosen op, tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber.
- Tag mosen af varmen, og rør æggeblommerne i
- Tilsættes citronskal, purløg og peberrod lige inden servering.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1589/378 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 430/103
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Filet royal med mos og krydder"smør"
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse