En lækker, mættende mos med masser af smag i. Og “smørret” på toppen… ja, jeg tænker jo straks på sommer og grillvejr, hvor jeg ikke kunne drømme om en rigtig grillaften uden at servere kryddersmør.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1589/378
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    6430/103
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 400 g kuller filet royal
  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt. purløg
  • 2 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 4 bagekartofler
  • 40 g stege- elle bordmargarine
  • 2 æggeblommer
  • Skal af 1 citron
  • 2 spsk. rugmel
  • ½ bdt. persille
  • 2 spsk. friskrevet peberrod
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes Filet royal med mos og krydder”smør”:

  1. Skræl gulerødder og kartofler, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand sammen med resten 1½ fed hvidløg.
  2. Hak persille og purløg fint, og rør halvdelen af purløgene sammen med persillen, margarine, ½ fed presset hvidløg, salt og peber til en ensartet krydder”smør”.
  3. Form smørrelsen til en pølse i et stykke bagepapir, og læg det på køl (evt. i fryseren) indtil brug.
  4. Bland resten af purløgene med revet skal fra citronen.
  5. Tilsæt friskrevet peberrod.
  6. Skær fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.
  7. Paner den ene side (der hvor skindet har siddet) med rugmel.
  8. Steg dem på en pande med rugmelssiden nedad ved moderat varme i ca. 7-8 minutter (steges kun på rugmelssiden) i lidt olie.
  9. Lad fisken trække lidt inden servering.
  10. Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem sammen til en lind mos.
  11. Varm mosen op, tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber.
  12. Tag mosen af varmen, og rør æggeblommerne i
  13. Tilsættes citronskal, purløg og peberrod lige inden servering.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
&bnbsp;

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!