Filet royal med mos og krydder”smør” består af paneret stegt kuller filet roayl og en lækker, mættende mos med masser af smag i. Og “smørret” på toppen … ja, jeg tænker jo straks på sommer og grillvejr, hvor jeg ikke kunne drømme om en rigtig grillaften uden at servere kryddersmør.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 400 g kuller filet royal
  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt. purløg
  • 2 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 4 bagekartofler
  • 40 g stege- elle bordmargarine
  • 2 æggeblommer
  • Skal af 1 citron
  • 2 spsk. rugmel
  • ½ bdt. persille
  • 2 spsk. friskrevet peberrod
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes filet royal med mos og krydder”smør”

  1. Skræl gulerødder og kartofler, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand sammen med resten 1½ fed hvidløg.
  2. Hak persille og purløg fint, og rør halvdelen af purløgene sammen med persillen, margarine, ½ fed presset hvidløg, salt og peber til en ensartet krydder”smør”.
  3. Form smørrelsen til en pølse i et stykke bagepapir, og læg det på køl (evt. i fryseren) indtil brug.
  4. Bland resten af purløgene med revet skal fra citronen.
  5. Tilsæt friskrevet peberrod.
  6. Skær fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.
  7. Paner den ene side (der hvor skindet har siddet) med rugmel.
  8. Steg dem på en pande med rugmelssiden nedad ved moderat varme i ca. 7-8 minutter (steges kun på rugmelssiden) i lidt olie.
  9. Lad fisken trække lidt inden servering.
  10. Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem sammen til en lind mos.
  11. Varm mosen op, tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber.
  12. Tag mosen af varmen, og rør æggeblommerne i
  13. Tilsættes citronskal, purløg og peberrod lige inden servering.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1589/378
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    430/103
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med filet royal

Filet royal med chorizotomatsauce og brunede kartofler

Filet royal med chorizotomatsauce og brunede kartofler

Filet roayl af mørksej med timian-citrondrys og sauterede svampe

Filet roayl af mørksej med timian-citrondrys og sauterede svampe

Torsk royal med blomkålsfrikasse

Torsk royal med blomkålsfrikasse

Fiskebøffer med løgsauce

Fiskebøffer med løgsauce

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Filet royal med mos og krydder"smør"
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)