Som altid sætter en skefuld syrnet mælkeprodukt lige prikken over i’et. Og så elsker vi den flotte røde farve som denne lækre rødbedesuppe får.
Rødbeden har sæson i Danmark i … ja, stort set det meste af året. Så der er ingen undskyldning for ikke at lave denne lækre rødbedesuppe og blive sprængfyldt med nogle af alle de gode vitaminer der er i rødbeder.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1432/341 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 71 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 251/60
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 kg rødbeder
- 2 kogte kartofler
- 1 fed hvidløg
- 1 l bouillon
- 4 tsk. rødvinseddike
- 1 spsk. citronsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 rødløg
- 1 dl græsk yoghurt
- 300 g godt brød – f.eks. trekornsbrød eller lækre grissini.
Sådan tilberedes rødbedesuppe med græsk yoghurt:
- Kog rødbeder med skræl 30-40 i minutter.
- Hæld straks koldt vand over dem.
- Pil rødbederne.
- Skær kartofler, hvidløg og rødbeder i mindre stykker.
- Kom det i en gryde sammen med bouillonen, og kog op.
- Blend suppen.
- Smag til med rødvinseddike, citronsaft, salt og peber.
- Servér med en klat græsk yoghurt og finthakket rødløg på toppen og et stykke godt brød, knasende brød f.eks. hjemmebagt grydebrød.
Dommen: