Som altid sætter en skefuld syrnet mælkeprodukt lige prikken over i’et. Og så elsker vi den flotte røde farve som denne lækre rødbedesuppe får.

Rødbeden har sæson i Danmark i … ja, stort set det meste af året. Så der er ingen undskyldning for ikke at lave denne lækre rødbedesuppe og blive sprængfyldt med nogle af alle de gode vitaminer der er i rødbeder.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1432/341
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 15 %
    Kulhydrat:
     71 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     251/60
    Protein: 2 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1 kg rødbeder
  • 2 kogte kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 l bouillon
  • 4 tsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 1 rødløg
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 300 g godt brød – f.eks. trekornsbrød eller lækre grissini.

Sådan tilberedes rødbedesuppe med græsk yoghurt:

  1. Kog rødbeder med skræl 30-40 i minutter.
  2. Hæld straks koldt vand over dem.
  3. Pil rødbederne.
  4. Skær kartofler, hvidløg og rødbeder i mindre stykker.
  5. Kom det i en gryde sammen med bouillonen, og kog op.
  6. Blend suppen.
  7. Smag til med rødvinseddike, citronsaft, salt og peber.
  8. Servér med en klat græsk yoghurt og finthakket rødløg på toppen og et stykke godt brød, knasende brød f.eks. hjemmebagt grydebrød.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”