Risotto med tun og porrer er billig, hurtig og ikke mindst fedtfattig. Det er en af de retter, vi laver, når vi har været til møder eller andet, hvor vi kommer sent hjem.
Personer
Minutter
3 gode ting, fristes jeg næsten til at sige – porrer, tun og ris, nå ja og så lige lidt bouillon og olie. Det er måske ikke en riotto, der vil slå benene væk under dommerne i Masterchef – der er jo ikke brugt nogen særlige teknikker. Men den kan sagtens spises på en travl hverdagsaften.
Ingredienser
- 2 store porrer
- 3 dl ris
- ½ spsk. olie
- ½ l grøntsagsbouillon
- 2 ds. tunfisk i vand
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- Flutes eller grovbolle
Sådan tilberedes risotto med tun og porrer:
- Lad tunen dryppe af i en sigte.
- Steg risene i olien, til de er blanke.
- Skær porrerne i ca. 1 cm tykke skiver.
- Tilsæt bouillonen sammen med porrerne.
- Lad retten simre i ca. 15 min, indtil væsken er væk.
- Tilsæt den afdryppede tun, og lad den varme med et par minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Servér et godt stykke brød til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1959/467 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 525/125
Protein: 8 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 20 g