Denne ret er billig, hurtig og ikke mindst fedtfattig. Det er en af de retter, vi laver, når vi har været til møder eller andet, hvor vi kommer sent hjem.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1959/467 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 525/125
Protein: 8 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 20 g
Ingredienser:
- 2 store porrer
- 3 dl ris
- ½ spsk. olie
- ½ l grøntsagsbouillon
- 2 ds. tunfisk i vand
Tilbehør:
- Flutes eller grovbolle
Sådan tilberedes risotto med tun og porrer:
- Lad tunen dryppe af i en sigte.
- Steg risene i olien, til de er blanke.
- Skær porrerne i ca. 1 cm tykke skiver.
- Tilsæt bouillonen sammen med porrerne.
- Lad retten simre i ca. 15 min, indtil væsken er væk.
- Tilsæt den afdryppede tun, og lad den varme med et par minutter.
- Servér et godt stykke brød til.
Dommen: