Denne ret er billig, hurtig og ikke mindst fedtfattig. Det er en af de retter, vi laver, når vi har været til møder eller andet, hvor vi kommer sent hjem.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1959/467
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     10 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 525/125
    Protein: 8 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 2 store porrer
  • 3 dl ris
  • ½ spsk. olie
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 2 ds. tunfisk i vand

Tilbehør:

  • Flutes eller grovbolle

Sådan tilberedes risotto med tun og porrer:

  1. Lad tunen dryppe af i en sigte.
  2. Steg risene i olien, til de er blanke.
  3. Skær porrerne i ca. 1 cm tykke skiver.
  4. Tilsæt bouillonen sammen med porrerne.
  5. Lad retten simre i ca. 15 min, indtil væsken er væk.
  6. Tilsæt den afdryppede tun, og lad den varme med et par minutter.
  7. Servér et godt stykke brød til.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”