Nogle kan lide dem – andre kan ikke… Ja, det er rosiner, vi taler om. Put dem i eller lad være! Disse fødselsdagsboller er nemlig lækre både med og uden.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 16 stk.
  • Tilberedning: 1 time og 30 minutter – inkl. hævning
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal – uden frugt:
    991/236
    KJ/Kcal – med frugt: 1360/324
  • Energifordeling:
    Protein – uden frugt: 15 %
    Protein – med frugt: 13 %
    Fedt – uden frugt: 6 %
    Fedt – med frugt: 15 %
    Kulhydrat – uden frugt: 79 %
    Kulhydrat – med frugt: 72 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal – uden frugt:
    903/216
    KJ/Kcal – med frugt: 973/233
    Protein – uden frugt: 8 g
    Protein – med frugt: 7 g
    Fedt – uden frugt:
    2 g
    Fedt – med frugt: 4 g
    Kulhydrat – uden frugt: 41 g
    Kulhydrat – med frugt: 40 g

Ingredienser (begge slags boller):

  • 5 dl minimælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 200 g hytteost
  • Ca. 900 g hvedemel
  • 1 æg (til pensling)

Ingredienser (med rosiner og æble):

  • 200 g rosiner (gerne jumbo)
  • 2 æbler
  • 100 g solsikkekerner (kan udelades)

Sådan tilberedes fødselsdagsboller med eller uden rosiner og æble:

  1. Lun mælken, og udrør gæren heri.
  2. Tilsæt honning, salt, hytteost og mel.
  3. Tilsæt evt. rosiner og revne æbler.
  4. Ælt dejen smidig, og stil den til hævning i ca. 45 minutter.
  5. Form dejen til boller, og lad dem efterhæve ca. 15 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Tænd ovnen på 225° C.
  7. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  8. Drys evt. med solsikkekerner.
  9. Bag dem i 12-15 minutter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!