Nogle kan lide dem – andre kan ikke… Ja, det er rosiner, vi taler om. Put dem i eller lad være! Disse fødselsdagsboller er nemlig lækre både med og uden.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter – inkl. hævning
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal – uden frugt: 991/236
KJ/Kcal – med frugt: 1360/324 - Energifordeling:
Protein – uden frugt: 15 %
Protein – med frugt: 13 %
Fedt – uden frugt: 6 %
Fedt – med frugt: 15 %
Kulhydrat – uden frugt: 79 %
Kulhydrat – med frugt: 72 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal – uden frugt: 903/216
KJ/Kcal – med frugt: 973/233
Protein – uden frugt: 8 g
Protein – med frugt: 7 g
Fedt – uden frugt: 2 g
Fedt – med frugt: 4 g
Kulhydrat – uden frugt: 41 g
Kulhydrat – med frugt: 40 g
Ingredienser (begge slags boller):
- 5 dl minimælk
- 50 g gær
- 2 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 200 g hytteost
- Ca. 900 g hvedemel
- 1 æg (til pensling)
Ingredienser (med rosiner og æble):
- 200 g rosiner (gerne jumbo)
- 2 æbler
- 100 g solsikkekerner (kan udelades)
Sådan tilberedes fødselsdagsboller med eller uden rosiner og æble:
- Lun mælken, og udrør gæren heri.
- Tilsæt honning, salt, hytteost og mel.
- Tilsæt evt. rosiner og revne æbler.
- Ælt dejen smidig, og stil den til hævning i ca. 45 minutter.
- Form dejen til boller, og lad dem efterhæve ca. 15 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Drys evt. med solsikkekerner.
- Bag dem i 12-15 minutter.