Vi kan lige så godt indrømme det: Vi havde ikke skrevet “HJERTEgryde” på madplanen, for alle børnene er gamle nok til at læse! Og karakterne taler for sig selv.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2088/497
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     328/78
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 3 gulerødder
  • 2 spsk. olie
  • 500 g hakket kalve- eller svinehjerte
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 ds. tomatpasta
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 laurbærblade
  • ½ dl fløde, 4 %
  • 1 kg kartofler
  • 1 tyk skive selleri (150 g skrællet vægt)
  • 2 dl minimælk
  • 4 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Lidt purløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hjertegryde med grov kartoffelmos:

  1. Rens hjertet, og hak det i kødhakkeren (eller få slagteren til det).
  2. Riv gulerødderne, og riv dem groft.
  3. Hak løget.
  4. Varm olien i en gryde, og tilsæt det hakkede hjerte, og brun det godt.
  5. Tilsæt løg og presset hvidløg, og rør det godt sammen, og lad det simre et par minutter.
  6. Tilsæt de revne gulerødder, og rør igen.
  7. Tilsæt til sidst de hakkede tomater, tomatpastaen, timian, oregano og laurbærblade samt lidt salt og peber.
  8. Læg låg på gryden, og lad det hele simre en times tid.
  9. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i små stykker.
  10. Skær en tyk skive selleri, skræl den, og skær den i små stykker.
  11. Kom begge dele i en gryde med vand, der lige akkurat dækker.
  12. Tilsæt IKKE salt.
  13. Kog til det hele er mørt.
  14. Hæld vandet fra kartofler og selleri, og damp dem tørre.
  15. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til mosen har den rette konsistens.
  16. Tilsæt margarinen, og rør igen. Mosen må gerne være lidt grov i strukturen.
  17. Smag til med salt og peber.
  18. Rund hjertegryden af med fløden, og smag til med salt og peber.
  19. Skyl og klip purløg, og servér den til.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!