Er ingefærkyllingen ment som en romantisk middag for to, kan man koge pastahjerter i stedet for båndpasta eller man kan anrette den som her, og spise af fadet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2554/608
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     589/140
    Protein: 10 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 1 kylling
  • 4 tsk. frisk, revet ingefær
  • 3 løg
  • 2 gulerødder
  • 1½ dl vand
  • 3 kviste rosmarin eller 2 tsk. tørret
  • 2 laurbærblade
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g båndpasta

Sådan tilberedes ingefærkylling med pasta:

  1. Tænd ovnen på 200º C.
  2. Pil løgene, og skær dem i tykke skiver. Skræl gulerødderne, og flæk dem to gange på langs.
  3. Læg løg og gulerod i bunden af et ildfast fad, og hæld ½ dl vand over. Skær kyllingen i passende stykker, og skyl dem. Læg dem derefter oven på grøntsagerne i fadet.
  4. Knus hvidløg, hak rosmarin, skræl og riv ingefær på den fine side af rivejernet. Bland det hele sammen med olie og cayennepeber til en pasta, og gnid kyllingen med pastaen.
  5. Knus laurbærbladet i små stykker, og drys det hen over kyllingen. Krydr med salt og peber.
  6. Dæk fadet med låg eller stanniol, og sæt det i ovnen i ca. 45 min.
  7. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  8. Tag fadet ud af ovnen, og hæld saften over i en gryde. Tag grøntsagerne op, og hold dem varme.
  9. Sæt kyllingen i ovnen igen, udækket, og giv den en gang grill, til skindet er sprødt. Vær opmærksom, så den ikke brænder på.
  10. Jævn saften i gryden med majsstivelse rørt ud i 1 dl koldt vand, og smag til med salt og peber.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”