Her på siden har vi forsøgt os med risengrød af minutris. Det kunne sagtens spises, men vi synes, at grøden tilberedt med almindelige, gammeldags grødris smager bedre. Men når nu vi havde forsøgt at lave risengrød med minutris, ville vi også prøve at lave risalamande med dem, men lad os slå fast, at resultatet ikke var storslået efter vores smag, men prøv selv.
Personer
Minutter
Og ja, det hedder risalamande, selvom nogle mener, at det skal skrives “ris a la mande”, fordi det er et fransk ord, og det betyder “ris med mandler”. Men der er faktisk ikke noget fransk ved risalamande. Det er pæredansk. Men traditionen med mandelgave er faktisk fransk. Den stammer fra Helligtrekongerskagen – galette des rois.
Ingredienser
- 3 dl minutris
- 3/4 l minimælk
- ½ tsk. salt
- 1 dl cremefraiche 9 %
- 2 spsk. sukker
- 1 dl fromage frais 0,1
- ½ dl cremefine 19 %
- 20 g smuttede, hakkede mandler
- 2 tsk. vaniljesukker
Tilbehør
- 1-1½ dl kirsebærsauce
- 1 hel mandel
- Mandelgave
Sådan tilberedes rialamande
- Bring mælken i kog under konstant omrøring.
- Tilsæt ris og salt.
- Lad det småkoge under jævnlig omrøring i ca. 5 minutter, til det er en jævn grød.
- Stil grøden til afkøling.
- Skold og smut mandlerne.
- Hak dem fint på nær den ene.
- Bland den kolde grød med sukker, vaniljesukker og de hakkede mandler.
- Vend cremefraiche og fromage frais i grøden.
- Pisk cremefinen, og vend den forsigtigt i massen sammen med den hele mandel til mandelgaven.
- Servér kirsebærsauce til.
- Kategori: Dessert
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter – ekskl. afkølingstd
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1711/407 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 72 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 809/193
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 35 g
Trackbacks/Pingbacks