Uhhh, så er der dømt kræs for smagsløgene. I stedet for blommer i cognac kan du lave blommer i madeira efter denne opskrift, så skal der bare bruges 3 dl madeira i stedet for 1 dl cognac.
  • Kategori: Dessert
  • Antal: Ca. 2,5 l
  • Tilberedning: 60 minutter + afkøling
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    820/195
  • Energifordeling:
    Protein: 2 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat:
     77 %
    Alkohol: 2 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1171/279
    Protein: 2 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 54 g

Ingredienser:

  • 1 kg sveskeblommer, victoriablommer eller lignende
  • 1 dl vand
  • 600 g sukker
  • 1 dl cognac
  • 2 tsk. flydende atamon + atamon til skylning
  • Cremefine til piskning

Sådan tilberedes blommer i cognac:

  1. Vask , og dup dem tørre.
  2. Skær blommerne over, og tag stenene ud.
  3. Knæk 1/3 af stenene, og tag kernerne ud.
  4. Kog vand og sukker op i en gryde, og lad det koge til sukkeret er smeltet.
  5. Kom blommerne i gryden, og giv dem et par sekunders opkog.
  6. Tab blommerne op med en hulske, og læg dem i rengjorte, atamonskyllede glas eller krukker.
  7. Kom kernerne i lagen, og lad lagen koge ind, til den er sirupsagtig.
  8. Tilsæt cognac, rør lidt rundt, og tag gryden af varmen, fjern evt. skum, og tilsæt atamon.
  9. Hæld lagen over blommerne, og lad dem stå køligt uden låg, men dækket af et viskestykke, til de er kolde.
  10. Rør forsigtigt rundt i blommer og lage, inden du sætter låg på eller binder.
  11. Servér 5-6 blommer i cognac på en asiet, lidt saft og 1 spsk. flødeskum.

Velbekomme!

Dommen:

Filip: 5 ud af 5 point Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 ud af 5 point Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 ud af 5 point Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 ud af 5 point
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!