Uhhh, så er der dømt kræs for smagsløgene. I stedet for blommer i cognac kan du lave blommer i madeira efter denne opskrift, så skal der bare bruges 3 dl madeira i stedet for 1 dl cognac.
- Kategori: Dessert
- Antal: Ca. 2,5 l
- Tilberedning: 60 minutter + afkøling
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 820/195 - Energifordeling:
Protein: 2 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 77 %
Alkohol: 2 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1171/279
Protein: 2 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 54 g
Ingredienser:
- 1 kg sveskeblommer, victoriablommer eller lignende
- 1 dl vand
- 600 g sukker
- 1 dl cognac
- 2 tsk. flydende atamon + atamon til skylning
- Cremefine til piskning
Sådan tilberedes blommer i cognac:
- Vask , og dup dem tørre.
- Skær blommerne over, og tag stenene ud.
- Knæk 1/3 af stenene, og tag kernerne ud.
- Kog vand og sukker op i en gryde, og lad det koge til sukkeret er smeltet.
- Kom blommerne i gryden, og giv dem et par sekunders opkog.
- Tab blommerne op med en hulske, og læg dem i rengjorte, atamonskyllede glas eller krukker.
- Kom kernerne i lagen, og lad lagen koge ind, til den er sirupsagtig.
- Tilsæt cognac, rør lidt rundt, og tag gryden af varmen, fjern evt. skum, og tilsæt atamon.
- Hæld lagen over blommerne, og lad dem stå køligt uden låg, men dækket af et viskestykke, til de er kolde.
- Rør forsigtigt rundt i blommer og lage, inden du sætter låg på eller binder.
- Servér 5-6 blommer i cognac på en asiet, lidt saft og 1 spsk. flødeskum.
Velbekomme!
Dommen:
- Skyl blommerne, og dup dem tørre.
- Halver blommerne.
- Gem ⅓ af stenene.
- Knus stenene…
- …og tag kernerne ud.
- Kog vand og sukker.
- Tilsæt blommerne.
- Tag blommerne op med en hulske.
- Kom dem i glas eller krukke.
- Lad lagen koge ind til en sirup, og tilsæt derefter cognac.
- Hæld lagen over blommerne, og lad dem køle af.