Hurtig ret og nem at tilberede. Appelsinen giver retten en hel unik smag. Man kan evt. servere soyasauce til, hvis man ønsker det, det smager dejligt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1983/472
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     15 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 607/144
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 24 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Saft og skal af 2 appelsiner
  • 4 dl hønsebouillon
  • 2½ tsk. stødt ingefær
  • 4 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. honning
  • 1 bdt. forårsløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 500 g nudler
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes wok med appelsin:

  1. Skær kyllingekødet i mindre stykker.
  2. Bland 1 spsk. majsstivelse og spidskommen, og vend kyllingekødet heri.
  3. Varm olien op i en wok, og svits kyllingekødet, til det har taget farve, og tag det derefter op.
  4. Rens forårsløg og peberfrugt, og skær det i mindre stykker.
  5. Kom grøntsagerne i wokken, og svits dem.
  6. Riv og pres appelsinerne, og bland skal og saft, bouillon, ingefær, soya, honning og den sidste skefuld majsstivelse.
  7. Kom sovse-blandingen og kød i wokken igen.
  8. Lad det småstege, til grøntsagerne har den konsistens, du ønsker.
  9. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  10. Vend nudlerne i retten.
  11. Smag til med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!