Hurtigt lavet hverdagsret. Smager herligt. Nemt og bekvemt. Pynt evt. med lidt hakket rød chilipeber.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1586/378
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat:
     56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     401/96
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • ½ l Mornaysauce, den lette (5 %)
  • 225 g champignoner
  • 1 rødløg
  • 3 spsk. frisk, hakket bredbladet persille
  • ½ tsk. fintrevet citronskal
  • 1 mild, rød chilipeber
  • 500 g frisk båndpasta
  • 300 g slik- eller sukkerærter
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pasta i champignonsauce:

  1. Hak champignonerne groft.
  2. Skær rødløget i både.
  3. Hak chilipeberen.
  4. Hæld Mornaysaucen i en gryde sammen med champignoner, løg, persille, citronskal, chili, salt og peber.
  5. Bring saucen i kog, og lad den koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
  6. Smag til med salt, peber og citronskal.
  7. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Tilsæt ærterne et par minutter før pastaen er kogt, og lad dem koge med et kort øjeblik.
  8. Tag 1 dl pastavand fra, og hæld derefter pasta og ærter til afdrypning i et dørslag.
  9. Hæld pastaen tilbage i gryden, og vend svampesaucen i. Tilsæt evt. lidt pastavand, hvis retten er for tyk.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!