Hvis du elsker jordskokker og pasta, så er pasta i jordskokcreme lige noget for dig. Den er nem at lave, den er billig, når jordskokkerne har sæson, og så er den utroligt velsmagende.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 300 g frisk båndpasta
  • 750 g jordskokker
  • 200 g light flødeost
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 200 g bacon – evt. i tern eller strimler
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • Frisk persille
  • Parmesan

Sådan tilberedes pasta i jordskokcreme

  1. Skrub og vask jordskokkerne grundigt, skær eventuelle pletter fra,  og tør dem i et viskestykke.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Skær de store jordskokker i mindre stykker, så alle jordskokker er noget nær den samme størrelse.
  4. Læg jordskokkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 30-40 minutter, til de er absolut møre.
  5. Steg baconen, når jordskokkerne er ved at være færdige, og læg det på fedtsugende papir.
  6. Kog – ligeledes så det passer med, at den er færdig samtidig med jordskokcremen – pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den dryppe af.
  7. Kom de bagte jordskokker i en blender sammen med flødeost og bouillon.
  8. Blend det hele sammen til en tyk creme, og smag til med salt og peber.
  9. Vend den afdryppede pasta med cremen, og server med sprødstegt bacon, et drys persille og lidt høvlet parmesan.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1483/353
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    412/98
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med jordskokker

Kogt torsk med ristede svampe og jordskoksauce

Kogt torsk med ristede svampe og jordskoksauce

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Kartoffelomelet med rucolasalat

Kartoffelomelet med rucolasalat

Vegetarpizza

Vegetarpizza

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Pasta i jordskokcreme
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)