Hvis du elsker jordskokker, så er denne ret noget for dig. Den er nem at lave, den er billig, når jordskokkerne har sæson, og så er den utroligt velsmagende.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1483/353
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 412/98
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 300 g frisk båndpasta
  • 750 g jordskokker
  • 200 g light flødeost
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 200 g bacon – evt. i tern eller strimler
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Frisk persille
  • Parmesan

Sådan tilberedes pasta i jordskokcreme:

  1. Skrub og vask jordskokkerne grundigt, skær eventuelle pletter fra,  og tør dem i et viskestykke.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Skær de store jordskokker i mindre stykker, så alle jordskokker er noget nær den samme størrelse.
  4. Læg jordskokkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 30-40 minutter, til de er absolut møre.
  5. Steg baconen, når jordskokkerne er ved at være færdige, og læg det på fedtsugende papir.
  6. Kog – ligeledes så det passer med, at den er færdig samtidig med jordskokcremen – pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den dryppe af.
  7. Kom de bagte jordskokker i en blender sammen med flødeost og bouillon.
  8. Blend det hele sammen til en tyk creme, og smag til med salt og peber.
  9. Vend den afdryppede pasta med cremen, og server med sprødstegt bacon, et drys persille og lidt høvlet parmesan.

Dommen:
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!