Vi har farseret porrer før – i et fad – denne gang har vi valgt at pakke hvert stykke porre ind for sig. Smagen er ikke så meget anderledes – stadig lækker. Hertil har vi lavet en rigtig lækker, frisk salat af rå gulerødder og rosenkål.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja – ikke salaten
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2181/519
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     444/106
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 500 g mager flæskefars
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • 1-1½ dl minimælk
  • 3 porrer
  • 2 dl rasp
  • 500 g frisk rosenkål
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk. sennep
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes farserede porrer med rosenkålssalat:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Bland fars med 1 tsk. salt.
  4. Tilsæt ægget, og rør godt
  5. Tilsæt mel, og krydr med peber.
  6. Tilsæt til sidste mælken lidt efter lidt, til farsen er blød uden at være for løs.
  7. Lad farsen hvile, og rens porrerne.
  8. Skær dem ud i 10 stykker, og kog dem i etsaltet vand, til de er møre, men stadig har lidt bid. Prik i dem med en spids kniv, hvis de slipper kniven af sig selv, så er de færdige.
  9. Lad dem dryppe godt af – læg dem evt. på et rent viskestykke.
  10. Drys rasp lidt rasp på et stykke bagepapir.
  11. Del farsen i 10 portioner, og bred en portion af farsen ud på raspen i et jævnt lag, og læg et stykke porre på midten.
  12. Rul farsen om porren ved at folde papiret med farsen op omkring den. Tryk farsen lidt sammen i enderne og i samlingen, så porren skjules helt.
  13. Vend de farserede porrer i rasp.
  14. Læg de farserede porrer på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen, til farsen er gennemstegt – ca. 20 minutter.
  15. Pil de yderste, grove blade af rosenkålene, og kassér bladene.
  16. Fortsæt med at pille bladene af rosenkålene, og læg dem i en skål. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med en skrællekniv.
  17. Pisk sennep, eddike og olie sammen og vend rosenkål og gulerod grundigt i dressingen.
  18. Smag til med salt og peber.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!