Denne lækre burger er med vores hjemmelavede burgerboller, men du kan selvfølgelig altid bruge nogle af de gode, grove boller, der kan købes i dagligvarebutikker.

Personer

Minutter

Burgere kan jo laves på rigtig mange måder. Den du får opskriften på her, er en ganske almindelige, traditionel burger. Med en hjemmelavet bøf, lidt smørelse og lidt surt at bide i.

Ingredienser

  • 400 g mager, hakket oksekød
  • burgerboller – gerne hjemmelavede
  • ½-1 icebergsalat
  • 4 syltede drueagurker
  • 1 løg
  • 2 tomater
  • 4 tsk. ketchup – eller efter behag
  • 4 tsk. sennep – eller efter behag
  • Evt. 4 skiver mager ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes en lækker burger

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Form det hakkede kød til fire flade bøffer.
  3. Lun bollerne i ovnen.
  4. Steg bøfferne på en grillpande uden tilsætning af fedtstof.
  5. Skyl tomater og salat, og skær dem i skiver.
  6. Pil løget, og skær det i skiver.
  7. Skær de syltede agurker i skiver på langs.
  8. Krydr bøfferne med salt og peber, og lad dem hvile et par minutter.
  9. Halver bollerne, og smør den ene del med sennep, og den anden del med ketchup.
  10. Læg salat på bunden.
  11. Derpå en bøf, evt. ost, løg, tomater og syltede agurker.
  12. Læg toppen på, og vupti, værsgo – en skøn og lækker burger.
Der kan evt. serveres lidt ekstra grøn salat til.
Det er tilladt at spise din burger uden kniv og gaffel 🙂
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Ikke samlet, men bøf og boller, ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1567/373
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     501/119
    Protein: 10 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 13 g

Andre opskrifter på burgere

Pulled pork-burger
Sjuskedortes yndlingsburger/Sloppy Joe
Fiskeburger
Cheeseburger
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Lækker burger
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)