Man kan sagtens anvende almindelige champignoner, men nu havde butikken lige nogle lækre blandede svampe, så dem snuppede vi i stedet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1957/466
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    393/93
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 500 g isingfilet
  • 3 spsk. rugmel
  • 250 g svampe
  • 1 fennikel
  • 1 bundt dild
  • 100 g ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g stegemargarine
  • 50 g Becel let, flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 600 g kartofler

Sådan tilberedes isingfilet med fennikel og svampe:

  1. Skræl eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skær toppen af fenniklen, og skær den i både. Steg bådene gyldne i en lille klat stegemargarine ved svag varme, så fenniklen når at blive mør. Vend jævnligt.
  3. Krydr med lidt salt og peber, hæld ærterne over, og pynt med lidt dild.
  4. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Steg dem gyldne på en tør pande – vend ofte.
  5. Krydr med presset hvidløg og salt og peber.
  6. Hold dem varme.
  7. Fold fiskefileterne på langs, og vend dem i rugmel.
  8. Steg dem på en pande i stegemargarinen, og krydr med lidt salt og peber. Steges ca. 2 min. på hver side.
  9. Varm den flydende margarine i en gryde.
  10. Tag gryden af varmen, når margarinen er bruset op og har taget lidt farve.
  11. Hæld i en blender sammen med en lille håndfuld dild, og blend få sekunder. Server straks.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Benny: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Beate: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

5 point ud af 5
Jeps, helt sikkert et hit