Lækker og hurtig ret – og sund ikke at forglemme. Evt. rester smager lækkert i en sandwich eller – skåret i strimler – til en wokret, biksemad eller på pizza.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2344/558
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 54 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    478/114
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 400 g båndpasta
  • 200 g frisk spinat
  • Ca. 1 spsk. friske estragonblade
  • 3 skiver lufttørret skinke
  • 400 g oksekød, mellemskært, i tynde skiver
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 dl hønsebouillon
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes oksesaltimbocca med frisk pasta og spinat:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Kog spinaten med i de sidste 10 sekunder.
  2. Skær skinken ud, så der er et stykke til hver skive kød. Læg et par estragonblade samt et stykke skinke på hver kødskive, og krydr med salt og peber.
  3. Brun kødet hurtigt – ½ minut på hver side – ved kraftig varme, tilsæt hvidvin samt bouillon, og lad det koge kraftigt i 1-2 minutter.
  4. Tag kødet op, og hold det varmt. Lad væden koge videre til ca, halvdelen er fordampet.
  5. Anret kød og pasta, og hæld den indkogte sauce over.

Sådan genopvarmes spinat.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!