Suppen er meget kraftig i smagen og egner sig derfor fint til f.eks. tapas, hvor man spiser det i små portioner. Suppe med søde kartofler er en dejlig suppe.

  • Kategori: Forret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1201/286
  • Energifordeling:
    Protein: 7 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     300/71
    Protein: 2 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 450 g søde kartofler
  • 2 kartofler
  • 1 spsk. olie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 2 små ds. kokosmælk
  • Saften af 2 limefrugter
  • 4 dl vand
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 grovflute
  • 1 limefrugt

Sådan tilberedes suppe med søde kartofler:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  2. Opvarm olien i en gryde, og steg kartoffelternene ved middel varme i ca. 5 minutter.
  3. Hak hvidløg og chili fint (gem lidt af chilien), og steg det et par minutter sammen med kartoffelternene.
  4. Hæld kokosmælk, limesaft og vand i gryden, og lad det hele simre under låg i 20-25 minutter, til kartoflerne er møre.
  5. Blend suppen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Drys finthakket forårsløg og lidt chili over suppen.
  8. Servér flute og limebåde til den varme suppe med søde kartofler

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!