Birkes er ikke kun til bagværk. De smager også  rigtig lækkert på laks. Laks med birkes var en ret som Elisabeth havde smagt – og syntes om – mens hun gik på slagteriskole, så den måtte vi da straks prøve. Den skuffede ikke.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 spsk. olie
  • 4 laksefileter uden skind
  • 4 spsk. blå birkes
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 dl cremefine 7 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • Skal og saft af ½ citron
  • 300 g frisk spinat
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 500 g frisk båndpasta

Sådan tilberedes laks med birkes

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Bland bouillon, hvidvin og cremefine, og kog det langsomt op. Lad det småkoge, til det begynder at tykne lidt.
  3. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Riv citronskallen fint. Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
  4. Pensl et stykke folie med olie. Læg laksefileterne på, drys 1 spsk. birkes oven på hver filet, og krydr godt med salt og peber.
  5. Sæt laksefileterne i ovnen i ca. 10 minutter. Tjek, at laksen er lige akkurat gennembagt – den skal føles fast ved et let tryk.
  6. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  7. Vend hvidløg og forårsløg i sovsen, og lad den koge videre i 2 minutter. Hvis du synes, at sovsen er for tynd, kan den jævnes med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Smag sovsen til med salt, peber, citronsaft og lidt af den revne citronskal.
  8. Anret laks med birkes oven på saucen.
  9. Servér med båndpasta.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    3076/733
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    487/116
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med cremefine 7 %

Nikålssuppe

Nikålssuppe

Sennepsglaseret skinke med sennepssovs

Sennepsglaseret skinke med sennepssovs

Hurtig pølseret

Hurtig pølseret

Kalveschnitzler med kartofler fra de kanariske øer og flamberet svampesauce

Kalveschnitzler med kartofler fra de kanariske øer og flamberet svampesauce

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Laks med birkes
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)