Kyllingebøf er en lidt lettere udgave end den traditionelle bøf af oksefars. Du kan også bruge bøffen i en lækker sandwich eller burger.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1874/446 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 506/121
Protein: 9 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 500 g kyllingefars
- 2 forårsløg
- 2 tsk. frisk, revet ingefær
- 1 fed hvidløg
- Lidt olie til stegning
- 375 g frisk båndpasta
- 2 dl salat af valgfri art
- 1 rødløg
- 1 mango
- 50 g hasselnøddekerner
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. eddike – gerne balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 spsk. skyr eller lignende surmælksprodukt
- 2 tsk. karrypasta
Sådan tilberedes kyllingebøf med mangosalat:
- Skyl forårsløgene, og skær rod og kedelig top af, og skær resten i fine skiver.
- Skræl ingefæren, og riv den på et rivejern.
- Pil hvidløgsfeddet, og riv det ligeledes på rivejernet.
- Bland farsen med salt, forårsløg, ingefær og hvidløg.
- Form farsen til bøffer, og krydr dem med peber.
- Spray en pande med lidt olie, brun kyllingebøfferne på begge sider, og steg dem færdige ved middel varme.
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
- Skyl salat og mango, og skær begge dele i skiver.
- Pil rødløget, og hak det.
- Knæk nødderne – hvis de ikke allerede er det – og hak kernerne groft.
- Bland salat, mango, rødløg og nødder.
- Bland olie og eddike, og smag det til med salt og peber, og hæld det over mangosalaten.
- Bland skyr med karrypasta.
- Servér mangosalat og kogt pasta til de færdigstegte kyllingebøffer, og top med en klat skyr.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag