Lækker, syrlig, sødlig, fyldig suppe. Den skal prøves, andet kan vi ikke sige.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1919/457 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 55 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 295/70
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 3 løg
- 1 spsk. karry
- 15 g stegemargarine
- 3 dåser flåede tomater
- 3 fed hvidløg
- 2½ dl madlavningsfløde 4 %
- 5 dl fløde 9 %
- 4½ dl (hønse)bouillon
- 600 g ferskner på dåse
- 200 g rejer
Tilbehør:
- 6 miniflutes
- 150 g tigerrejer
Sådan tilberedes indonesisk rejesuppe med tomat og fersken:
- Skær løg i tern, og hvidløg fint.
- Svits karry og løg i margarinen.
- Tilsæt de flåede tomater og hvidløg.
- Hæld fløden i under omrøring.
- Tilsæt bouillonen, og smag til med saft fra fersknerne, og lad det småsimre 10-15 minutter.
- Skær fersknerne i tern.
- Tilsæt rejer og ferskentern.
- Kog op, og smag evt. til med mere ferskensaft.
- Kog tigerrejerne.
- Servér suppen med tigerrejer og lune flutes.
Dommen:
- Hak løgene.
- Hak hvidløgene.
- Svits løg og karry.
- Tilsæt hvidløg og tomater.
- Tilsæt fløde.
- Tilsæt ferskner i tern.
- Servér med lune flutes.
- Servér med kogte tigerrejer.