Lækker, syrlig, sødlig, fyldig suppe. Den skal prøves, andet kan vi ikke sige.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1919/457
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     295/70
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 3 løg
  • 1 spsk. karry
  • 15 g stegemargarine
  • 3 dåser flåede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 2½ dl madlavningsfløde 4 %
  • 5 dl fløde 9 %
  • 4½ dl (hønse)bouillon
  • 600 g ferskner på dåse
  • 200 g  rejer 

Tilbehør:

  • 6 miniflutes
  • 150 g tigerrejer

Sådan tilberedes indonesisk rejesuppe med tomat og fersken:

  1. Skær løg i tern, og hvidløg fint.
  2. Svits karry og løg i margarinen.
  3. Tilsæt de flåede tomater og hvidløg.
  4. Hæld fløden i under omrøring.
  5. Tilsæt bouillonen, og smag til med saft fra fersknerne, og lad det småsimre 10-15 minutter.
  6. Skær fersknerne i tern.
  7. Tilsæt rejer og ferskentern.
  8. Kog op, og smag evt. til med mere ferskensaft.
  9. Kog tigerrejerne.
  10. Servér suppen med tigerrejer og lune flutes.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 1 point ud af 5 Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Elisabeth: 1 point ud af 5 Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Nicklas: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises