Lækre chips, men de er stærkt vanedannende, så pas på! De skal spises samme dag, for de bliver hurtigt bløde/seje. Og ja, de hører med under fedtfattigt. Man kan bruge alle mulige slags krydderier, det er kun fantasien, der sætter grænser.
- Kategori: Mellemmåltid/Slik
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1176/280 - Energifordeling:
Protein: 8 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 38 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 451/107
Protein: 2 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 1 kg kartofler – gerne med lidt størrelse
- 2 spsk. olie
- Flagesalt
- Tørret dild
- Paprika
Sådan tilberedes kartoffelchips:
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Vask kartoflerne grundigt, og skær pletter m.m. væk.
- Skær kartoflerne i meget tynde skiver, brug evt. rivejern.
- Dup kartoffelskiverne tørre i et klæde. De skal være helt tørre.
- Vend skiverne i olien.
- Spred skiverne ud på bageplader beklædt med bagepapir.
- Drys med salt.
- Drys nogle af dem med tørret dild, og nogle af dem med paprika.
- Sæt dem i ovnen, og lad dem bage, til de har taget farve og er blevet sprøde – ca. 15-20 minutter alt afhængig af tykkelse.
Du kan også lave chips af jordskokker.
Dommen:
Filip: Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag
Elisabeth: Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag
Benny: Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag
Beate: Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag
Trackbacks/Pingbacks