En hurtigt lavet dip til de lækre, hjemmelavede chips. Men lav rigeligt, for den får hurtigt ben at gå på.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 5 spsk. fromage frais 0,1 %
- 1 spsk. rygeost 1 %
- 1 bdt. purløg
- Salt
Sådan tilberedes dip
- Bland fromage frais og rygeost — du kan også bruge andre former for surmælksprodukter, som græsk yoghurt, skyr og lignende. Det skal dog helst have lidt tykkelse, for ellers bliver dippen for tynd. Sørg også for at bruge et produkt med lav fedtprocent, ellers bliv din dip selvsagt ikke fedtfattig.
- Klip purløg, og rør i.
- Smag til med salt.
Så enkelt er det, men du kan naturligvis også komme andre krydderurter — dild, basilikum, timian, dine eller din families yndlingskrydderurt — eller krydderier — paprika, sennep, hvidløg, karry … igen dit og din families favoritkrydderi og evt. lidt citronsaft.
Men du kan selvfølgelig også lave bønnedip i stedet. Husk, at du også kan lave chips af andre grøntsager og rodfrugter end kartofler. Både gulerødder, rødbeder og jordskokker smager eksempelvis lækkert efter en tur på mandolinjernet og efterfølgende en tur i ovnen. Det er også en rigtig god måde at få brugt rester af rodfrugter og grøntsager på.
Se mere om, hvordan du får brugt rester i vores bog Slut med madspild. Læs endnu mere om madspild her.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 5 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 71/17 - Energifordeling:
Protein: 63 %
Fedt: 6 %
Kulhydrat: 31 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 206/49
Protein: 8 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 4 g