Disse hjemmelavede kartoffelchips er lækre chips, men de er stærkt vanedannende, så pas på! De skal spises samme dag, for de bliver hurtigt bløde/seje. Og ja, de hører med under fedtfattigt. Man kan bruge alle mulige slags krydderier, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 kg kartofler – gerne med lidt størrelse
  • 2 spsk. olie
  • Flagesalt
  • Tørret dild
  • Paprika

Sådan tilberedes hjemmelavede kartoffelchips

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Vask kartoflerne grundigt, og skær pletter m.m. væk.
  3. Skær kartoflerne i meget tynde skiver, brug evt. rivejern.
  4. Dup kartoffelskiverne tørre i et klæde. De skal være helt tørre.
  5. Vend skiverne i olien.
  6. Spred skiverne ud på bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Drys med salt.
  8. Drys nogle af dem med tørret dild, og nogle af dem med paprika.
  9. Sæt dem i ovnen, og lad dem bage, til de har taget farve og er blevet sprøde – ca. 15-20 minutter alt afhængig af tykkelse.

Du kan også lave chips af jordskokker.

  • Kategori: Mellemmåltid/slik
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1176/280
  • Energifordeling:
    Protein: 8 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 38 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    451/107
    Protein: 2 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 18 g

Andre opskrifter med flagesalt

Pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges

Pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges

Kalveschnitzler med kartofler fra de kanariske øer og flamberet svampesauce

Kalveschnitzler med kartofler fra de kanariske øer og flamberet svampesauce

Vitello-tonnato med svinemørbrad og focaccia

Vitello-tonnato med svinemørbrad og focaccia

Nemme flutes

Nemme flutes

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hjemmelavede kartoffelchips
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)