Lækre chips, men de er stærkt vanedannende, så pas på! De skal spises samme dag, for de bliver hurtigt bløde/seje. Og ja, de hører med under fedtfattigt. Man kan bruge alle mulige slags krydderier, det er kun fantasien, der sætter grænser.

  • Kategori: Mellemmåltid/Slik
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1176/280
  • Energifordeling:
    Protein: 8 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 38 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 451/107
    Protein: 2 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler – gerne med lidt størrelse
  • 2 spsk. olie
  • Flagesalt
  • Tørret dild
  • Paprika

Sådan tilberedes kartoffelchips:

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Vask kartoflerne grundigt, og skær pletter m.m. væk.
  3. Skær kartoflerne i meget tynde skiver, brug evt. rivejern.
  4. Dup kartoffelskiverne tørre i et klæde. De skal være helt tørre.
  5. Vend skiverne i olien.
  6. Spred skiverne ud på bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Drys med salt.
  8. Drys nogle af dem med tørret dild, og nogle af dem med paprika.
  9. Sæt dem i ovnen, og lad dem bage, til de har taget farve og er blevet sprøde – ca. 15-20 minutter alt afhængig af tykkelse.

Du kan også lave chips af jordskokker.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha´til min fødselsdag

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!