Ost med ost på, det må da være umami Smiley. Og det smager da også skønt. Gorgonzolaen kan udelades, hvis ungerne – eller andre – ikke kan lide skimmelost.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2251/536
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 916/219
    Protein: 9 g
    Fedt: 7 g
    Kulhydrat: 29 g

Ingredienser:

  • 400 g pastapenne
  • 100 g rucolasalat
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. flydende, let margarine
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2½ dl fløde, 4 %
  • 30 g parmesanost
  • 1 tsk. ribsgele
  • 100 g gorgonzola
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes penne med ostesauce, rucola og gorgonzola:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  2. Pil skalotteløget, og hak det fint.
  3. Smelt margarinen i en gryde, og steg løgene, til de er klare.
  4. Hæld vineddike over, og lad det koge ind, til der næsten ikke er mere.
  5. Tilsæt fløden, og skru ned for varmen.
  6. Lad saucen simre, til den får en cremet konsistens.
  7. Rør parmesanost og ribsgele i saucen.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Skyl og tør rucolasalaten.
  10. Vend den kogte, afdryppede pasta sammen med rucolasalaten, og dryp olivenolien over.
  11. Hæld saucen over, og vend godt rundt.
  12. Smuldr gorgonzola ud over hver portion, hvis det ønskes.

Dommen:

Filip:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!