Lækre, mættende chips. En god måde at få brugt nogle rester af jordskokker på. Og det bedste af det hele er, at de ikke skal skrælles. Det går rimeligt hurtigt at skære dem i skiver, hvis man bruger et mandolinjern, men husk at bruge håndbeskyttelsen, da tilberedningstiden ellers forlænges med nogle timer: ½ minuts snittetid og 4 timer på skadestuen 😉
 

  • Kategori: Slik
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 274/65
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 361/86
    Protein: 2 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 300 g jordskokker
  • ½ spsk. olie
  • Flagesalt

Sådan tilberedes jordskokchips:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skrub jordskokkerne grundigt.
  3. Snit dem tyndt – evt. på et rivejern.
  4. Vend skiverne i olien.
  5. Bred skiverne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Drys med flagesalt.
  7. Sæt dem i ovnen i 10 -12 minutter, til chipsene er sprøde.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!