Kedgeree er oprindeligt anglo-indisk og betyder rodsammen. Retten består af fiskeflager, ris og æg. Og så smager den fantastisk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2194/522
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     473/113
    Protein: 6 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 9 dl vand
  • 2 fiskebouillonterninger
  • 400 g laksefilet
  • 2 spsk. Becel let
  • 1 tsk. olie
  • 1 løg
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 4 dl ris
  • 2 hårdkogte æg
  • 3 spsk. hakket persille
  • 3 spsk. fløde 4 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Citronbåde

Sådan tilberedes kedgeree:

  1. Pil æggene, og skær dem i både.
  2. Hæld vand og bouillonterninger i en sauterpande, og bring i kog.
  3. Kom laksen i, læg låg på, og skru ned for varmen.
  4. Kog i 3 minutter, eller indtil fisken føles fast.
  5. Tag laksen op af panden, og del den i store flager ved forsigtigt at skille den fra hinanden med fingrene eller en gaffel. Kassér skindet.
  6. Sæt bouillonen til side.
  7. Hak løget.
  8. Smelt halvdelen af margarinen i panden, og tilsæt olien.
  9. Tilsæt løget, og steg ved lav varme, indtil det er blødt og klart.
  10. Rør karrypastaen i.
  11. Tilsæt ris, og bland godt, indtil risene er dækket.
  12. Tilsæt fiskebouillonen, bland godt, og bring i kog.
  13. Lad risene simre under låg ved lav varme i 8 minutter.
  14. Kom laksen i, og kog under låg i yderligere 5 minutter, indtil al væske er absorberet.
  15. Rør resten af margarinen, æggene, persillen og fløden i.
  16. Servér den varme kedgeree med citronbåde til at presse over.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!