God, gammeldags ret – med lidt fornyelse qua mornay saucen. En rest hamburgerryg kan jo bruges til mange ting. Gratin, biksemad, æggekage, pålæg eller lignende.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2342/558 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 346/82
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 625 g hamburgerryg
- 1 karton (500 ml) Mornaysauce 5 %
- 10 gulerødder
- 1 blomkål
- 3 porrer
- 1 kg kartofler
- Salt
Tilbehør:
- 5 spsk. sennep
Sådan tilberedes hamburgerryg med grøntsager og Mornaysauce:
- Kog hamburgerryggen i vand i ca. 30 minutter.
- Tag gryden fra blusset, og lad kødet hvile i vandet i 30 minutter.
- Skræl kartofler og gulerødder, og skær gulerødderne i kvarter.
- Skær blomkålen i buketter og porrerne i kvarter.
- Kog grøntsagerne i letsaltet vand, til de er møre.
- Opvarm Mornaysaucen.
- Servér det hele med sennep.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!