God, gammeldags ret – med lidt fornyelse qua mornay saucen. En rest hamburgerryg kan jo bruges til mange ting. Gratin, biksemad, æggekage, pålæg eller lignende.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2342/558
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    346/82
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 625 g hamburgerryg
  • 1 karton (500 ml) Mornaysauce 5 %
  • 10 gulerødder
  • 1 blomkål
  • 3 porrer
  • 1 kg kartofler
  • Salt

Tilbehør:

  • 5 spsk. sennep

Sådan tilberedes hamburgerryg med grøntsager og Mornaysauce:

  1. Kog hamburgerryggen i vand i ca. 30 minutter.
  2. Tag gryden fra blusset, og lad kødet hvile i vandet i 30 minutter.
  3. Skræl kartofler og gulerødder, og skær gulerødderne i kvarter.
  4. Skær blomkålen i buketter og porrerne i kvarter.
  5. Kog grøntsagerne i letsaltet vand, til de er møre.
  6. Opvarm Mornaysaucen.
  7. Servér det hele med sennep.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!