Nu går det helt galt for os. Sidst vi bragte en opskrift på risotto, tilberedte vi risottoen med stegemargarine i stedet for – som vanligt – smør. Denne gang bringer vi en opskrift med… OLIE! Smiley

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2437/580
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 413/99
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 5 rødløg
  • 4 dl risottoris
  • 6 dl vand
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 5 gulerødder
  • 2½ dl Mornaysauce den lette
  • 50 g parmesanost

Sådan tilberedes risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys:

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
  2. Lad ½ spsk. olie blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  3. Svits risene i ca. ½ minut.
  4. Tilsæt vand, gulerødder, 3/4 tsk. salt og 1 dl af Mornaysaucen.
  5. Kog det hele ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 minutter.
  6. Steg imens baconskiverne på en pande, til den er gylden og sprød.
  7. Pil løgene, og skær dem i både.
  8. Lad baconskiverne dryppe af på fedtsugende papir.
  9. Tør panden af, og lad resten af olien blive varm.
  10. Steg løgene ved jævn varme i ca. 10 minutter – rør af og til.
  11. Del den afdryppede bacon i mindre stykker.
  12. Skyl persillen, og hak den.
  13. Riv osten.
  14. Drys de stegte løg med lidt salt lige inden serveringen, og vend baconstykker og persille i.
  15. Hæld resten af Mornaysaucen i risottoen, varm den godt igennem, og smag til.
  16. Servér risottoen straks sammen med bacondrys og revet ost.

Dommen:

Benny:  4 point ud 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  image  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

image
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!