Denne gratin har vi også prøvet at lave med broccoli i stedet for blomkål, og det var også et hit, men man komme stort set hvad som helst i af grøntsager, også en frostblanding af en eller anden art. Man kan også udelade skinken, så har man en vegetarret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 7 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2038/485 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 50 %
Næringsindhold pr. 100 g: - KJ/Kcal: 373/89
Protein: 6 g
Fedt: 2 g - Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 2 blomkålshoveder (ca. 700 g)
- 400 g skinke i tern
- 6 dl minimælk
- 3 dl mel
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 8 æg
- Rasp
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 icebergsalat
- 7 tomater
- 1 løg
- 1 ciabattabrød
Sådan tilberedes blomkålsgratin:
- Tænd ovnen på 175° C.
- Kog blomkålen halvvejs mør i letsaltet vand.
- Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
- Rør margarinen i – gem lidt til formen – og tag gryden af varmen.
- Rør æggeblommer, salt og peber i.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i sammen med blomkål og skinke.
- Hæld dejen i et smurt ildfast fad, drysset med rasp.
- Drys lidt rasp ovenpå.
- Bag gratinen ca. 1 time.
- Skær salat i mindre stykker.
- Skær tomaterne i både, og læg dem i salaten.
- Skær løget i terninger, og bland dem med salat og tomater.
- Servér det hele med lunt ciabattabrød til.
Dommen:
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: Jeps, helt sikkert et hit
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Jeps, helt sikkert et hit
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”
- Kog blomkålen.
- Rør mælk og mel sammen.
- Pisk æggehviderne.
- Hæld det hele i et ovnfast fad.
- Servér med salat.
- Servér med ciabattabrød.
- Velbekomme!