Denne gratin har vi også prøvet at lave med broccoli i stedet for blomkål, og det var også et hit, men man komme stort set hvad som helst i af grøntsager, også en frostblanding af en eller anden art. Man kan også udelade skinken, så har man en vegetarret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 7 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2038/485
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 50 %
    Næringsindhold pr. 100 g:
  • KJ/Kcal: 373/89
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
  • Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 2 blomkålshoveder (ca. 700 g)
  • 400 g skinke i tern
  • 6 dl minimælk
  • 3 dl mel
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 8 æg
  • Rasp
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 icebergsalat
  • 7 tomater
  • 1 løg
  • 1 ciabattabrød

Sådan tilberedes blomkålsgratin:

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Kog blomkålen halvvejs mør i letsaltet vand.
  3. Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
  4. Rør margarinen i – gem lidt til formen – og tag gryden af varmen.
  5. Rør æggeblommer, salt og peber i.
  6. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i sammen med blomkål og skinke.
  7. Hæld dejen i et smurt ildfast fad, drysset med rasp.
  8. Drys lidt rasp ovenpå.
  9. Bag gratinen ca. 1 time.
  10. Skær salat i mindre stykker.
  11. Skær tomaterne i både, og læg dem i salaten.
  12. Skær løget i terninger, og bland dem med salat og tomater.
  13. Servér det hele med lunt ciabattabrød til.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!