Der er altså noget ved estragonsauce, som vi ikke kan stå for. Det smager bare så… uhmmmmmm. Retten tager lidt tid at tilberede, men det meste af tiden, står den over simrer, så man kan sagtens lave noget andet imens.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 90 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2188/521
  • Energifordeling:
    Protein: 39 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 35 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 367/88
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 800 g magert kalvekød (helt stykke)
  • 15 g stegemargarine
  • 6 skalotteløg
  • ½ tsk. reven citronskal
  • 1 bdt. estragon
  • ½ dl vand
  • ½ dl fløde, 4 %
  • 1 spsk. mel
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 600-800 g kartofler
  • 200 g ærter

Sådan tilberedes kalv med estragon:

  1. Pil skalotteløgene, og del dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
  2. Brun kødet i en gryde i margarinen.
  3. Tilsæt løgene.
  4. Krydr med salt, citronskal og 2-3 kviste estragon.
  5. Tilsæt vandet, læg låg på, lad det simre 1-1¼ time, til kødet er mørt.
  6. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  7. Tilsæt ærterne de sidste par minutter af kartoflernes kogetid.
  8. Tag kødet op, og hold det varmt.
  9. Pisk fløde og mel sammen, og jævn saucen med det.
  10. Smag til med estragon, salt og peber.
  11. Skær kødet i skiver, og servér med sauce, kartofler og ærter og evt. lidt surt.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!