Jeg har længe overvejet at lave mine egne hjemmelavede tacos – altså de dér sprøde nogen, ikke hvedetortillas, små mexicanske pandekager, eller hvad folk nu ellers kan finde på at kalde dem. Og ikke bare fyldet, men selve tacoskallen. Det har jeg gjort her.

Tacoskaller

Minutter

​Jeg har læst, at du umuligt kan fremstille dine egne tacoskaller, hvis ikke du kender et sted, hvor du kan købe masa harina. Masa harina er majsmel lavet af majskerner, som er er blevet behandlet med kalkvand, før de er blevet tørret og malet.

Det kan ikke erstattes af noget andet. Medmindre du selv fremstiller din egen masa harina, hvilket kræver pozolemajs og læskekalk … oh my god!

Men du skal ikke sige til mig, at noget er uladsiggørligt. Så her får du min opskrift på hjemmelavede tacoskaller.

Ingredienser

  • 150 g majsgryn
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1½-2 dl vand

Sådan laver du sprøde tacos – opskrift

  1. Kom vand og majsgryn i en gryde, og varm det op, så du får en varm grødagtig masse. Det skal ikke have mere end et par minutter eller fire.
  2. Bland de øvrige ingredienser i dejen, og ælt dejen godt sammen – den skal være fast, men ikke melet – bare så den slipper hænder og skål.
  3. Del dejen i 10 dele, og rul dem til små boller.
  4. Dæk dem med husholdningsfilm, og lad dem hvile i et kvarters tid eller lidt mere.
  5. Sæt en bagerist på fire glas – et i hvert hjørne.
  6. Tænd ovnen på 200° C.
  7. Rul hver bolle ud til en tynd pandekage. Det er nemmest at gøre det mellem to stykker plastik – f.eks. en frysepose, du har klippet op.
  8. Steg dem én ad gangen på en varm stegepande med slip let-belægning. Ca. 1-1½ minut på hver side.
  9. De skal ikke tage farve, bare bliver lidt stivere.
  10. Bøj dem på midten, og hæng dem over en af stiverne på risten. Pas på med ikke at få dem bukket for meget sammen, men heller ikke for lidt. De skal helst være helt lodrette, så de er til at tage op uden at knække, når de er færdige.
  11. Fortsæt med resten af bollerne.
  12. Sæt risten ind i ovnen, og lad dem bage i 5 minutters tid, til de har taget lidt farve og er blevet sprøde.
  13. Servér med det samme med rå grøntsagsstave, stegte eller kogte kødstrimler, salattern, brødcrutoner, salat, ristede græskarkerner og evt. dressing – alt efter eget valg.
Bliver der tacoskaller tilovers, kan de brækkes i stykker og spises som nachos dagen efter.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 10 stk.
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1075/256
  • Energifordeling:
    Protein: 8 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 78 %
  • Næringsindhold pr. 100 g: KJ/Kcal: 972/232 Protein: 5 g Fedt: 4 g Kulhydrat: 44 g

Andre opskrifter med hjemmelavet fastfood

Sliders

Sliders

Stjernepizza

Stjernepizza

Pitabrød

Pitabrød

Hverdagstortillaer

Hverdagstortillaer

Informationer
Opskriftens navn
Taco
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)