Personer
Minutter
Ingredienser
- 5 æg
- 4 æggehvider
- 3 dl minimælk
- ½ ds. majs
- 200 g kogt skinke i tern (toppings)
- 1 spsk. olie
- 4 spsk. majsstivelse
- 1 bdt. purløg
- 1 pk. tørret skinke
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 9 skiver rugbrød
Sådan tilberedes æggekage med skinke
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pisk æg, mælk og majsstivelse sammen.
- Bland majs og skinke i æggemassen, og krydr med salt og peber.
- Varm olien op i panden, og hæld æggemassen i.
- ”Skub” i den med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.
- Bag den tørrede skinke sprød i ovnen.
- Knus eller bræk den tørrede skinke i mindre stykker.
- Steg æggekagen i ca. 15 minutter, til der ikke er mere ”væde”.
- Pynt æggekagen med den sprøde skinke og purløg inden serveringen.
- Servér 1½ skive rugbrød pr. person til den færdige æggekage med skinke.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1801/429 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 625/149
Protein: 9 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 18 g