De fleste varianter af grønkålssalat har en frisk smag med masser af sprødhed. Det har denne grønkålssalat med æble og granatæble i hvert fald. Og det er selvfølgelig på grund af alle de sprøde, friske grøntsager og frugter, der er i den. Og så får du endda en masse vitaminer og andre næringsstoffer med i hatten. Prøv den! Det vil du ikke komme til at fortryde.
Personer
Minutter
Grønkålssalat med æble og granatæble kan spises som et frisk indspark til madpakken eller som tilbehør til f.eks. en helstegt rødspætte eller til koteletter i fad.
Ingredienser
- 100 g frisk grønkål
- 1 æble (ca. 110 g renset vægt) – gerne et med en sprød, rød skræl, det giver en flot farve til salaten
- 1 granatæble – kerner og saft
- 50 g rosiner – helst jumborosiner, de er bare de bedste
- 1 spsk. friskpresset appelsinsaft
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes grønkålssalat med æble og granatæble
- Skyl og hak grønkålen fint.
- Skyl æblet, fjern æbleskroget, og skær æblet i tern. Er skrællen sej, så skræl æblet.
- Skil granatæblets kerner, saft og skal fra hinanden. Se nedenfor.
- Vend grønkål, æbletern, granatæblekerner og rosiner sammen.
- Bland en dressing af 1 spsk. granatæblesaft, appelsinsaft og olivenolie, og smag det til med salt og peber.
- Hæld det over grønkålssalaten inden servering, og vend rundt.
Spiser du ikke granatæbler – eller rettere kernerne – fordi, det er vanskeligt at få dem ud? Det er synd, for så svært er det heller ikke. Der er flere måder, du kan gøre det på.
- Fyld en stor skål med vand. Skær granatæblet over ned gennem blomsten, og kom begge halvdele ned i skålen. Vrid, bræk og klem om skallen, så kernerne kommer ud. Gnid på dem, så der ikke hænger nogen hvide hinder fast på dem. Kernerne falder til bunds, mens de hvide hinder flyder ovenpå. Hæld vandet ud stille og roligt, så hinderne flyder ud samme med vandet, mens kernerne bliver liggende i skålen. Det er nemt, men kan ikke bruges til denne salat, da du også skal bruge granatæblesaft. Men så kan du bruge følgende metode.
- Skær granatæblet over ned gennem blomsten. Hold den ene halvdel med skærefladen hen over en skål, og bank på skallen med en træske eller lignende, så kerner falder ned i skålen. Gør det samme med den anden halvdel. Klem på skallerne for at få saften ud.
Frys æbleskroget og eventuelle -skræller ned, og brug dem til kompostgelé, når du har nok ”skrald”.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 534/127 - Energifordeling:
Protein: 7 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 65 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 509/122
Protein: 2 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 18 g