En lækker, lun æblekompot krydret med friskrevet peberrod – det er virkeligt kræs. Æblekompot kan spise til alle former for stegt mad, og disse gratinerede rødspættefileter er ingen undtagelse.

  • Kategori: Hovedret/Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1369/326
  • Energifordeling:
    Protein: 48 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 24 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 405/97
    Protein: 12 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 5 g

Ingredienser:

  • 600 g rødspættefileter uden skind
  • 2 spsk. let, flydende margarine
  • 1⁄2 tsk. fennikelfrø
  • 100 g mager, revet ost
  • 2 tsk. friskrevet peberrod
  • 4 madæbler
  • 10 g smør
  • Evt. sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 250 g ærter

Sådan tilberedes rødspættefileter med æblekompot med peberrod:

  1. Skær æblerne i både, og fjern kernehuset.
  2. Kom æblebådene i en gryde med 1 spsk. vand, og lad det simre under låg til det æblerne er kogt ud til en grov æblekompot.
  3. Tænd imens ovnen på 225° C.
  4. Pensl en bradepande med lidt af den flydende margarine.
  5. Læg fiskefileter i bradepanden side om side.
  6. Pensl fileterne med resten af den flydende margarine.
  7. Drys med ost, fennikelfrø, salt og peber.
  8. Sæt bradepanden i ovnen i ca. 12 minutter, til fisken er stegt, og osten er gylden.
  9. Tilsæt peberrod og smør til den færdigkogte æblekompot.
  10. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.
  11. Servér med kolde eller varme ærter efter behag.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!