Så var vi ved fiskebilen igen. Problemet/udfordringen er, at vi aldrig helt ved, hvad fiskemanden har. Vi ved nogenlunde, hvad det er sæson for, men hvad har han? Og det gør det jo lidt til en udfordring, hvordan vi skal tilberede den fisk, vi nu køber med hjem. Men denne gang skød vi helt sikkert papegøjen… torsken… for det blev et hit. Pointene taler for sig selv.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1733/413
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 342/81
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 2 pastinakker
  • 3 store gulerødder
  • 700 g kartofler
  • 2 spsk. olie
  • 650 g torskefilet
  • 2½ tomat
  • 2 spsk. revet peberrod
  • 2 spsk. persille
  • Saft fra 1/4 citron
  • Salt
  • Peber (eller fiskekrydderi)

Sådan tilberedes torskepakker med peberrod:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skræl pastinakker og gulerødder, og skær dem i store skiver.
  3. Skrub kartoflerne, og skær dem ligeledes i store skiver.
  4. Pensl en bradepande med lidt olie, og læg grøntsagerne heri. Bland rundt.
  5. Sæt grøntsagerne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre. Krydr med lidt salt, når de har taget farve. Vend af og til.
  6. Pensl stanniol med lidt olie.
  7. Læg torsken på stanniolen. Pensl med lidt olie igen. Krydr med salt og peber/fiskekrydderi.
  8. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på fisken.
  9. Drys med peberrod og persille, og pres lidt citronsaft ud over.
  10. Luk stanniolen omkring fisken.
  11. Sæt fisken i ovnen i ca. 30-35 minutter til den er mør.
  12. Skær fisken ud i passende stykker, og servér med grøntsagerne.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Natascha:   4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:   4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”