Ovnbagt skærisingfilet er hurtigt, nemt og velsmagende, nå ja, og sundt… Og salaten er særdeles velegnet til mange andre retter eller til forkosten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
- KJ/Kcal: 1829/435
- Energifordeling:
- Protein: 38 %
- Fedt: 28 %
- Kulhydrat: 34 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
- KJ/Kcal: 563/134
- Protein: 12 g
- Fedt: 4 g
- Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 600 g skærisingfilet
- 1 tsk. olie
- 1½ moden avocado
- 125 g cherrytomater
- 200 g grønne linser
- 3½-4 tsk. citronsaft
- ½ liter strimlet salat – evt. 2 slags
- 1 dl fromage frais
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. fintrevet citronskal
- 1 spsk. hakket bredbladet persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ovnbagt skærising med avocado og linsesalat:
- Tænd ovnen på 125° C.
- Fold fileterne på langs, og læg dem i et ovnfast fad penslet med lidt olie.
- Krydr med lidt salt og peber.
- Dæk fadet med stanniol, og bag fisken i ca. 20-25 minutter.
- Rør fromage frais sammen med knust hvidløg, revet citronskal, bredbladet persille og lidt salt.
- Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
- Kog linserne efter anvisningen på posen.
- Fjern stenene fra avocadoerne.
- Skræl avocadoerne og skær dem i mindre stykker.
- Halver tomaterne.
- Hæld linserne til afdrypning i en sigte.
- Bland avocado, tomat, salat, citronsaft, salt og peber.
- Vend linserne i blandingen.
- Stil linseblandingen tildækket i køleskabet indtil servering.
- Servér den ovnbagte skærising med linserne.
Dommen:
- Bag fisken i ovnen.
- Kog linserne efter anvisningen.
- Før fromage frais med citronskal.
- Hak persillen.
- Bland den i saucen.
- Skær tomater i halve, og avocado i mindre stykker.
- Bland salaten.
- Lad linserne dryppe af.
- Tilsæt citronsaft.