En rest broccoli – og stokken bør ikke gå til spilde – eller en anden grøntsagsrest. Brug den i dette smørrepålæg.
  • Kategori: Frokost
  • Mængde: Ca. 400 g
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. “sandwich”:
    KJ/Kcal: 
    526/125
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt: 9 %
    Kulhydrat:
     79 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     918/219
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 43 g

Ingredienser:

  • 200 g broccoli, stok og buketter
  • 1 lille løg
  • 200 g mager flødeost
  • Lidt citronsaft
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • Rugbrød
  • Grøntsagsstave

Sådan tilberedes broccolipålæg:

  1. Skær broccolien i mindre stykker, og kog den mør – der må gerne være lidt bid i.
  2. Lad broccolien køle og dryppe af.
  3. Pil løget, og blend det sammen med den afdryppede og afkølede broccoli.
  4. Blend flødeosten i.
  5. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Servér på rugbrød eller som dip til grøntsagsstave (gulerødder, agurker, bladselleri og lignende).

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!