En anderledes slags pålæg. Frisk i smagen, smager især godt i en bolle, så her har du lidt sundt, fedtfattigt mad til madpakken. Postejen er meget porøs, så den er smørbar – ligesom leverpostej. Vores barnebarn er vild med det, men han er så også meget glad for broccoli.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 750 g
  • Tilberedning: 1 time – uden afkøling
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 91/22
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 191/46
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 6 g

Ingredienser:

  • 500 g gulerødder
  • 50 g revet, mager ost
  • 2 æg
  • 3 skiver toastbrød
  • 2 dl minimælk
  • 150 g broccoli
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • ½ bolle eller 1 stk. brød (evt. toastbrød)

Sådan tilberedes gulerod-broccolipostej:

  1. Skræl gulerødderne, skær dem i små stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 175° C.
  3. Tag gulerødderne op af vandet.
  4. Skyl, og findel broccolien, og blancher den i vandet.
  5. Afskorp toastbrødet, og riv det (eller hak det i en blender).
  6. Blend gulerødderne med ost, æg, toastbrød og mælk.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Hæld blandingen i folieform(e).
  9. Stik broccolistykkerne ned i formen.
  10. Bag postejen i vandbad i ca. 40-50 minutter. Dæk med folie, hvis overfladen bliver for mørk.
  11. Servér afkølet på brød eller i en bolle.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!