Vi kalder disse fedtfattige flødekartofler for Fattigmandsflødekartofler. Men de smager godt, og så er de ikke så fede som “rigtige” flødekartofler. De kan naturligvis bruges som tilbehør til meget andet end kyllingefrikadeller, f.eks. flæskesteg.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 450 g kyllingefars, 3-7 %
- 50 g skinke i strimler (toppings)
- 1 spsk. grønsagsfond
- 1 spsk. hvedemel
- 1 spsk. rugmel
- 1 løg
- Ca. 3/4 dl vand
- 1 kg kartofler
- 3/4 dl minimælk
- 20 g stegemargarine
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. timian
- 40 g mager, revet ost
- 1 tsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 250 g cherrytomater
Sådan tilberedes kyllingefrikadeller med fedtfattige flødekartofler
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
- Læg kartoflerne i en bradepande smurt med olie. Kartoffellaget skal ikke være for tykt.
- Kom mælk, margarine, presset hvidløg, timian, revet ost og salt og peber i en gryde, og varm det til margarinen er smeltet. Mælken og margarinen er i stedet for fløden, som man normalt ville bruge til flødekartofler.
- Rør en fars af kyllingefars, skinkestrimler, fond, mel, hakket løg og vand.
- Krydr med peber – skinke og fond salter, så undlad mere salt.
- Hæld mælkeblandingen over kartoflerne.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter. Vend af og til.
- Sæt frikadellerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt pladen i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skær cherrytomaterne i halve, og servér dem til frikadeller og flødekartofler. Pynt evt. med en dusk grønt efter eget valg.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1866/444 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 373/89
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Kyllingefrikadeller med fattigmandsflødekartofler (fedtfattige flødekartofler)
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse