Vi kalder disse kartofler i fad for Fattigmandsflødekartofler. Men de smager godt, og så er de ikke så fede som “rigtige” flødekartofler. De kan naturligvis bruges som tilbehør til meget andet end frikadeller, f.eks. flæskesteg.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1866/444 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 373/89
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 450 g kyllingefars, 3-7 %
- 50 g skinke i strimler (toppings)
- 1 spsk. grønsagsfond
- 1 spsk. hvedemel
- 1 spsk. rugmel
- 1 løg
- Ca. 3/4 dl vand
- 1 kg kartofler
- 3/4 dl minimælk
- 20 g stegemargarine
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. timian
- 40 g mager, revet ost
- 1 tsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 250 g cherrytomater
Sådan tilberedes kyllingefrikadeller med fedtfattige flødekartofler:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
- Læg kartoflerne i en bradepande smurt med olie. Kartoffellaget skal ikke være for tykt.
- Kom mælk, margarine, presset hvidløg, timian, revet ost og salt og peber i en gryde, og varm det til margarinen er smeltet. Mælken og margarinen er i stedet for fløden, som man normalt ville bruge til flødekartofler.
- Rør en fars af kyllingefars, skinkestrimler, fond, mel, hakket løg og vand.
- Krydr med peber – skinke og fond salter, så undlad mere salt.
- Hæld mælkeblandingen over kartoflerne.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter. Vend af og til.
- Sæt frikadellerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt pladen i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skær cherrytomaterne i halve, og servér dem til frikadeller og flødekartofler. Pynt evt. med en dusk grønt efter eget valg.
Dommen: